Pølsehorn

Pølsehorn er innbakte pølser som alltid slår an hos store og små!  Smile chrome  

Perfekte å ha i matpakken og med ut på tur.

 

 

Du kan bruke alle varianter av pølser, enten det er kjøtt-, kylling- eller vegetarpølser. 

 

 

Avlange pølsehorn er også et alternativ; jeg viser deg hvordan nedenfor. 

 

 

Oppskriften gir 20 stk.

 

 

Ingredienser:

Gjærdeig:
♥ 100 g smør
♥ 3 dl vann
♥ 1 dl yoghurt naturell
♥ 50 g gjær
♥ 2 ss sukker
♥ 1 egg
♥ 1,5 ts salt
♥ 750 g hvetemel

Fyll:
♥ 1 dl ketchup
♥ 8-10 wienerpølser (se tips)
♥ 200 g gulost (kan sløyfes)

Pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ sesamfrø

 

Fremgangsmåte:

Gjærdeig:

Smelt smøret i en kjele. Tilsett vann og varm opp blandingen til den er lunken (fingervarm). Ta kjelen av platen og rør deretter inn yoghurt naturell (dette avkjøler væsken noe). 

 

 

Ha væsken i bakebollen og tilsett gjær og sukker. Rør til gjæren har løst seg opp. Rør deretter inn lett sammenpisket egg og salt. 

Tilsett hvetemelet og elt deigen i kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter. La deigen heve i 30 minutter.


Forme horn:

Renskjær tuppene på wienerpølsene og del dem på midten.

 


 

Alternativ 1: 

Del deigen i to deler. Ha litt ekstra mel på bakebordet (eller bruk en kjevlematte), og kjevle ut hver del til en stor sirkel. 

 

 

Del hver sirkel i 10 trekanter. Legg en halv pølse og en god klatt ketchup i den brede enden på hver trekant.

Du kan eventuelt også ha et par skiver ost på hver pølse (det gjorde ikke jeg da jeg lagde disse hornene).

Rull deigen stramt rundt pølsene, så du får hornfasong.

 

 

Legg hornene på bakepapirdekkede stekeplater. 

Pensle over deigen med egg som er vispet lett sammen med litt melk. Dryss på sesamfrø (kan selvsagt sløyfes eller erstattes med f eks valmuefrø).

 

 

Etterhev pølsehornene i 45-60 minutter.

Stek pølsehornene midt i ovnen ved 200 °C i 12-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

 

 

Kjempepopulære pølsehorn! 

 

 

Alternativ 2:

Del deigen i to deler. Ha litt ekstra mel på bakebordet (eller bruk en kjevlematte), og kjevle ut hver del til et stort rektangel. 

Legg de halve pølsene utover den ene halvdelen av firkanten og ha litt ketchup langsmed hver pølsebit.

 

 

Brett over den andre halvdelen slik at pølsene blir dekket med deig. 

 

 

Bruk en kniv til å dele deigen opp i avlange biter. Klem deigen godt rundt pølsene langsmed sidene.

Legg hver bit på bakepapirdekkede stekplater. 

 

 

PS: Hvis du vil, kan du gjøre som meg og åpne dem opp igjen og legge noen osteskiver over hver pølse... Yum 

Husk da å klype deigen sammen igjen i kantene, ellers vil toppen kunne skli av under stekingen. 

 

 

Pensle over deigen med egg som er vispet lett sammen med litt melk. Dryss på sesamfrø.

Etterhev i 45 -60 minutter. 

Stek pølsehornene midt i ovnen ved 200 °C i 12-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

 

 

Å NAM! 

 

 

Hvem vil ha? 

 


 

 

 

Tips:

♥ Jeg brukte her wienerpølser, og da blir det passe størrelse på dem hvis du deler dem på midten. 

 

 

♥ Som sagt går det helt fint å lage disse pølsehornene med vegetarpølser, som det finnes mange, gode varianter av.

♥ Pølsehorn er superfine å fryse! 

 

 

Dette er pølsehorn du absolutt bør teste ut.

Sååå gode! 


  Smile  Smile  Smile  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Pølsehorn
Ingredienser

Gjærdeig:
♥ 100 g smør
♥ 3 dl vann
♥ 1 dl yoghurt naturell
♥ 50 g gjær
♥ 2 ss sukker
♥ 1 egg
♥ 1,5 ts salt
♥ 750 g hvetemel

Fyll:
♥ 1 dl ketchup
♥ 8-10 wienerpølser (se tips)
♥ 200 g gulost (kan sløyfes)

Pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ sesamfrø

Fremgangsmåte

Gjærdeig:

Smelt smøret i en kjele. Tilsett vann og varm opp blandingen til den er lunken (fingervarm). Ta kjelen av platen og rør deretter inn yoghurt naturell (dette avkjøler væsken noe). 

Ha væsken i bakebollen og tilsett gjær og sukker. Rør til gjæren har løst seg opp. Rør deretter inn lett sammenpisket egg og salt. 

Tilsett hvetemelet og elt deigen i kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter. La deigen heve i 30 minutter.


Forme horn:

Renskjær tuppene på wienerpølsene og del dem på midten.
 

Alternativ 1: 

Del deigen i to deler. Ha litt ekstra mel på bakebordet (eller bruk en kjevlematte), og kjevle ut hver del til en stor sirkel. 

Del hver sirkel i 10 trekanter. Legg en halv pølse og en god klatt ketchup i den brede enden på hver trekant.

Du kan eventuelt også ha et par skiver ost på hver pølse.

Rull deigen stramt rundt pølsene, så du får hornfasong. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.

Pensle over deigen med egg som er vispet lett sammen med litt melk. Dryss på sesamfrø (kan selvsagt sløyfes eller erstattes med f eks valmuefrø).

Etterhev i 45 minutter. Stek pølsehornene midt i ovnen ved 200 °C i 12-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 


Alternativ 2:

Del deigen i to deler. Ha litt ekstra mel på bakebordet (eller bruk en kjevlematte), og kjevle ut hver del til et stort rektangel. 

Legg de halve pølsene utover den ene halvdelen av firkanten og ha litt ketchup langsmed hver pølsebit.

Legg eventuelt også på et par skiver ost på hver pølse. 

Brett over den andre halvdelen slik at pølsene blir dekket med deig. 

Bruk en kniv til å dele deigen opp i avlange biter. Klem deigen godt rundt pølsene langsmed sidene.

Legg hver bit på bakepapirdekkede stekplater. Pensle over deigen med egg som er vispet lett sammen med litt melk. Dryss på sesamfrø.

Etterhev i 45 minutter. Stek pølsehornene midt i ovnen ved 200 °C i 12-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

Tips

♥ Jeg brukte her wienerpølser, og da blir det passe størrelse på dem hvis du deler dem på midten. Som sagt går det helt fint å lage disse pølsehornene med vegetarpølser, som det finnes mange, gode varianter av.

♥ Pølsehorn er superfine å fryse! 

Kakekategori
Brødbakst
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Disse fikk ben å gå på hjemme hos oss. Kjempegod oppskrift - pølsehornene ble utrolig flotte og luftige. Kommer garantert til å lage disse igjen. Jeg hadde ikke yoghurt, så tok litt melk i stedet. Funket fint.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift