Potetsalat med soltørkede tomater

Denne potetsalaten med tynne skiver sjalottløk, gressløk og soltørkede tomater er full av smak!  😍

Potetene blir ekstra gode når de vendes sammen med dressingen mens de fortsatt er varme og trekker til seg den gode smaken. 

Potetsalaten passer som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt og kylling, men er også veldig god alene! 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser: 

♥ 800 g poteter (gjerne nypoteter)
♥ 2 sjalottløk
♥ 1 dl soltørkede tomater (marinert i olje)
♥ 1 bunt gressløk
♥ 1,5 dl extra virgin olivenolje
♥ 0,5 dl hvitvinseddik
♥ kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Skjær potetene i mindre biter og ha dem i en kjele. Hvis du bruker nypoteter eller andre poteter med tynt skall, trenger de ikke å skrelles. Hell på kokende vann og la potetbitene kokes møre. 

Hell av vannet og ha potetbitene i en bolle. Skjær sjalottløk i tynne skiver og ha i bollen. Tilsett små biter soltørkede tomater. Klipp opp gressløken. Kvern over salt og pepper. 

 

 

Bland olivenolje og hvitvinseddik og hell dette over potetsalaten mens potetene fortsatt er lunkne. Vend om slik at dressingen fordeler seg jevnt. Smak til om det trengs mer kvernet salt og pepper. 

Så har du laget en skikkelig herlig potetsalat!  😃

 

 

Tips: 

♥ Husk at potetbiter trenger langt kortere koketid enn hele poteter. 

♥ Bruk olivenolje av god kvalitet. Det er en del olje i denne potetsalaten, og det er fordi potetene trekker til seg mer av dressingen når de er varme.

♥ Jeg bruker soltørkede tomater som har ligget i olje slik at de er helt myke. Du kan eventuelt erstatte noe av olivenoljen med oljen som tomatbitene har ligget i. 

♥  

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Potetsalat med soltørkede tomater
Ingredienser

♥ 800 g poteter (gjerne nypoteter)
♥ 2 sjalottløk
♥ 1 dl soltørkede tomater (marinert i olje)
♥ 1 bunt gressløk
♥ 1,5 dl extra virgin olivenolje
♥ 0,5 dl hvitvinseddik
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Skjær potetene i mindre biter og ha dem i en kjele. Hvis du bruker nypoteter eller andre poteter med tynt skall, trenger de ikke å skrelles. Hell på kokende vann og la potetbitene kokes møre. 

Hell av vannet og ha potetbitene i en bolle. Skjær sjalottløk i tynne skiver og ha i bollen. Tilsett små biter soltørkede tomater. Klipp opp gressløken. Kvern over salt og pepper. 

Bland olivenolje og hvitvinseddik og hell dette over potetsalaten mens potetene fortsatt er lunkne. Vend om slik at dressingen fordeler seg jevnt. Smak til om det trengs mer kvernet salt og pepper. 

Tips

♥ Husk at potetbiter trenger langt kortere koketid enn hele poteter. 

♥ Bruk olivenolje av god kvalitet. Det er en del olje i denne potetsalaten, og det er fordi potetene trekker til seg mer av dressingen når de er varme.

♥ Jeg bruker soltørkede tomater som har ligget i olje slik at de er helt myke. Du kan eventuelt erstatte noe av olivenoljen med oljen som tomatbitene har ligget i.  

Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift