Brukere online: 417
Brukere i dag: 2692
Brukere siste 7 dager: 231849
Vi har hatt fantastisk nydelige sommerdager i Oslo, og med så fint vær er det mange som har benyttet seg av grillen. 😊
Et herlig tips er å grille saftige nakkekoteletter og å servere dem sammen med en smakfull salsa verde!
Salsa verde er en italiensk urtesaus som passer spesielt godt til grillet kjøtt! I tillegg til masse persille og gjerne også frisk basilikum, lages sausen med hvitløk, sennep, hvitvinseddik, kapers, eventuelt ansjos og god olivenolje. Sausen kjøres sammen i food processor og serveres kald.

Forslag til øvrig tilbehør er Potetsalat med soltørkede tomater, Grillet spisskål med urte- og hvitløkssmør og en Italiensk ruccolasalat med parmesan og tomater.

Wow, dette ble et supergodt måltid! 😍
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
Grillede nakkekoteletter:
♥ 4 nakkekoteletter
♥ 3 ss olivenolje
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 1 fedd hvitløk, finhakket
♥ frisk timian og oregano, finhakket
♥ kvernet salt og pepper
Salsa verde:
♥ 1 stor bunt frisk bladpersille
♥ 1 liten bunt frisk basilikum
♥ 3 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ts dijonsennep
♥ 1 ts hvitvinseddik
♥ 1 ss kapers
♥ 2 ansjosfilet (kan sløyfes)
♥ 1 dl extra virgin olivenolje
♥ kvernet salt
Tilbehør (se egne innlegg):
Potetsalat med soltørkede tomater
Grillet spisskål med urte- og hvitløkssmør
Italiensk ruccolasalat med parmesan og tomater
Fremgangsmåte:
Marinering:
Ha nakkekotelettene i en liten plastpose. Tilsett olivenolje og presset saft fra en halv sitron, i tillegg til finhakket hvitløksfedd, urter, salt og pepper.
Knyt sammen posten og klem på den slik at marinaden fordeler seg jevnt omkring på kjøttet.
La kjøttet ligge i marinaden i ca. 30 minutter (eller lenger, man da må du legge posen i kjøleskapet).
Grilling:
Ta kotelettene ut av posen og legg dem på den varme grillen. Grill kotelettene på direkte varme i ca. 3 minutter på hver side.
Flytt kotelettene deretter over til indirekte varme, og la dem steke i ca. 2 minutter til på hver side. Steketiden vil avhenge litt av tykkelsen på kotelettene.
Ta kotelettene av grillen og la dem hvile i 5–10 minutter før servering.
Salsa verde (se eget innlegg HER):
Ha ingrediensene unntatt salt i en liten food processor.

Kjør blandingen sammen til ønsket konsistens.

Smak til med kvernet salt.

Salsa verde er kjempegodt til grillet kjøtt!

Fordel salsa verde over kjøttet. Server resten ved siden av.

Dette slo an, skal jeg si deg! 😋

Grillmat med nydelige smaker!

Tips:
Server kotelettene for eksempel sammen med:
Potetsalat med soltørkede tomater

Grillet spisskål med urte- og hvitløkssmør

Italiensk ruccolasalat med parmesan og tomater.

Disse smakene passer så godt sammen! 😍

Velbekomme!


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Grillede nakkekoteletter:
♥ 4 nakkekoteletter
♥ 3 ss olivenolje
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 1 fedd hvitløk, finhakket
♥ frisk timian og oregano, finhakket
♥ kvernet salt og pepper
Salsa verde:
♥ 1 stor bunt frisk bladpersille
♥ 1 liten bunt frisk basilikum
♥ 3 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ts dijonsennep
♥ 1 ts hvitvinseddik
♥ 1 ss kapers
♥ 2 ansjosfilet (kan sløyfes)
♥ 1 dl extra virgin olivenolje
♥ kvernet salt
Tilbehør (se egne innlegg):
Potetsalat med soltørkede tomater
Grillet spisskål med urte- og hvitløkssmør
Italiensk ruccolasalat med parmesan og tomater
Marinering:
Ha nakkekotelettene i en liten plastpose. Tilsett olivenolje og presset saft fra en halv sitron, i tillegg til finhakket hvitløksfedd, urter, salt og pepper.
Knyt sammen posten og klem på den slik at marinaden fordeler seg jevnt omkring på kjøttet.
La kjøttet ligge i marinaden i ca. 30 minutter (eller lenger, man da må du legge posen i kjøleskapet).
Grilling:
Ta kotelettene ut av posen og legg dem på den varme grillen. Grill kotelettene på direkte varme i ca. 3 minutter på hver side.
Flytt kotelettene deretter over til indirekte varme, og la dem steke i ca. 2 minutter til på hver side. Steketiden vil avhenge litt av tykkelsen på kotelettene.
Ta kotelettene av grillen og la dem hvile i 5–10 minutter før servering.
Salsa verde (se eget innlegg HER):
Ha ingrediensene unntatt salt i en liten food processor.
Kjør blandingen sammen til ønsket konsistens. Smak til med kvernet salt.
Fordel salsa verde over kjøttet. Server resten ved siden av.
Server kotelettene for eksempel sammen med:
Potetsalat med soltørkede tomater
Grillet spisskål med urte- og hvitløkssmør og
Italiensk ruccolasalat med parmesan og tomater.
Skriv ny kommentar