Brukere online: 414
Brukere i dag: 2692
Brukere siste 7 dager: 231848
Ripssaus (eller Ripscoulis hvis du vil si det litt fjongere 😊) er en nydelig dessertsaus som du bør lage dersom du har tilgang på rips!
Det går like fint å bruke frosne bær som friske.

Ripssausen er kjempegod på iskrem, og kan også serveres sammen med en deilig kake, for eksempel en Konfektkake eller en Ostekake!

Se også Panna cotta med ripssaus.

Ingredienser:
♥ 500 g rips (friske eller frosne)
♥ 200 g melis
♥ 2 ss sitronsaft
Fremgangsmåte:
Hvis du bruker friske rips, må du rense dem først.

Vei opp 500 g renset vekt.

Ha ripsen i en food processor sammen med melis og sitronsaft.

Kjør dette sammen til en glatt mos.

Press sausen igjennom en sil slik at du får fjernet alle frøene fra ripsbærene (husk å skrape godt av på undersiden av silen også slik at all saft fra bærene kommer med).



Ripssausen er klar for servering!

Ripssausen blir både søt og litt syrlig på samme tid. Utrolig god!

Ripssaus er spesielt godt sammen med iskrem! 😍

Tips:
♥ Det går som sagt helt fint å bruke frosne rips. La de i så fall tine litt først slik at de blir myke og kan moses.
♥ Har du ikke food processor, går det også fint å bruke stavmikser.
♥ Ripssausen blir nokså tykk og fyldig. Jeg liker den best slik, men det er bare å røre inn et par spiseskjeer vann dersom du ønsker å ha sausen tynnere.
♥ Ripssausen tåler fint å oppbevares i kjøleskapet i noen dager. Sausen kan også fryses.
♥ Se også Bringebærsaus, Jordbærsaus og Appelsinsaus med vanilje.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 500 g rips (friske eller frosne)
♥ 200 g melis
♥ 2 ss sitronsaft
Hvis du bruker friske rips, må du rense dem først.
Vei opp 500 g renset vekt.
Ha ripsen i en food processor sammen med melis og sitronsaft. Kjør dette sammen til en glatt mos.
Press sausen igjennom en sil slik at du får fjernet alle frøene fra ripsbærene (husk å skrape godt av på undersiden av silen også slik at all saft fra bærene kommer med).
Ripssausen er klar for servering!
♥ Det går som sagt helt fint å bruke frosne rips. La de i så fall tine litt først slik at de blir myke og kan moses.
♥ Har du ikke food processor, går det også fint å bruke stavmikser.
♥ Ripssausen blir nokså tykk og fyldig. Jeg liker den best slik, men det er bare å røre inn et par spiseskjeer vann dersom du ønsker å ha sausen tynnere.
♥ Ripssausen tåler fint å oppbevares i kjøleskapet i noen dager. Sausen kan også fryses.
♥ Se også Bringebærsaus, Jordbærsaus og Appelsinsaus med vanilje.
Skriv ny kommentar