Prinsessens sjokolademuffins

Prinsessens sjokolademuffins

21.09.2010
Prinsessens sjokolademuffins

Ingredienser

100 g smør
300 g sukker
2 store egg
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
3 ss kakao
300 g hvetemel
1,5 dl matfløte

Glasur (se tips):
300 g rosa melis og litt vann

Pynt:
hjerteformet kakestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør, sukker og eggene til luftig smørkrem. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland inn i deigen vekselsvis med fløten.

Sett papirformer (gjerne rosa) i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle med deig. Stekes midt i ovnen ved 180°C i 15-20 min. Avkjøl helt.

Rør sammen rosa glasur og fordel på toppen av de kalde muffinsene. Pynt med hjerteformet kakestrøssel. Sett muffinsene kjølig så glasuren stivner.

Tips

Muffinsene på bildet er pyntet med rosa melisglasur som er laget av melis med jordbærsmak (fra Dansukker) som er rørt sammen med litt vann. Alternativt kan du røre sammen vanlig melis med vann og noen dråper rosa eller rød konditorfarge. Vil du ha en litt mer naturlig glasur, kan du røre sammen melis og ikke-utblandet bringebærsaft (konsentrat).

Skikkelig luksus blir det imidlertid om du lager bringebærglasur med ekte bringebær. Kok da opp 2 dl bringebær (friske eller frosne) med 2 ss sukker og 0,5 ss sitronsaft. Mos dette deretter gjennom en sil for å fjerne frøene. Bland dette så med melis til passe tykkelse (ca 200-250 gram).

21.09.2010
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

8 kommentarer

Veldig god og luftig oppskrift, lett og jobbe med. Lite søl på kjøkkenet. Likte at deigen var så tykk. Muffinsene ble gode. Men syntes man skulle fylt litt mer i formen en hva du gjorde vi prøvde det på noen og ble mye bedre resultat. Ser og smaker litt bedre når dem blit litt fyldigere. Men smak og behag! Du gjør en fantasisk god jobb og vi følger masse med på bloggen din. Jeg ønsker deg det beste In Shaa Allah.

Takk for hilsen og tilbakemelding:-) Ja, ikke noe i veien for å lage muffinsene litt større. Men viktig å ha muffinsbrett da så muffinsene holder fasongen under stekingen og tilpasse steketiden. Hyggelig at dere følger meg på bloggen:)

Hvor mange muffins blir det

Jeg syntes at deigen var best. Ella Kristine 8år.

Kan man bruke melk isteden for fløte??? Svar fortest som mulig takk:);)

Hvor mange blir det?

Lagde disse muffinsene i dag, men selv om jeg stekte de i 20 minutter, var de fortsatt litt rå og falt litt sammen etter at jeg tok de ut av ovnen... Kan det være stekeforskjeller mellom ulike stekeovner?

Bløte muffins.
Muffins ble råe inni og ramlet i midten. Det blir for mye fett i denne oppskriften. Ganske kjipt, laget dobbel porsjon, det ble ikke bra nok. Anbefaler ikke denne oppskriften. Den må bedres.....

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter