Proteinrundstykker (Havrerundstykker med cottage cheese)


Hei,

Her skal du få oppskriften på mine favorittrundstykker for tiden! 

Disse rundstykkene er superlette å lage, de er sunne og næringsrike og så metter de lenge.

 

 

Du trenger veldig få ingredienser, og hovedbasen består av egg, cottage cheese og havregryn. De lages med bakepulver og ikke gjær, så du trenger ingen tid til heving av deigen.

Rundstykkene blir kompakte, men likevel veldig myke og kjempegode! 

 

 

Anbefales virkelig!  Oppskriften gir 8 stk. 

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 400 g cottage cheese
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 400 g havregryn (små, lettkokte)

Pynt:
♥ sesamfrø


Fremgangsmåte:

Mos egg og cottage cheese sammen slik at du får en helt glatt og klumpfri masse. Du kan bruke food processor eller stavmikser til dette. 

Rør inn bakepulver og salt.

Ha så i havregryn og bland deigen raskt sammen. Den skal bli nokså bløt, men fast nok til at du kan forme den.

Ha bakepapir på en stekeplate. Form deigen til 8 rundstykker som legges på platen.

Pensle over med vann og dryss over sesamfrø. 

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

 

 


Tips:

♥ Jeg bruker 1 stort beger cottage cheese (mager type) til denne oppskriften, som er på 400 g. Det er meningen å mose egg og cottage cheese sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.

♥ Proteinrundstykker oppbevares kjølig og innpakket i plast så de holde seg myke. De er kjempefine å fryse. Varm dem gjerne kort i ovnen eller i mikrobølgeovnen før servering, så blir de myke og ekstra gode. 

♥ Se også Proteinrundstykker med kremost og Havrerundstykker med cottage cheese og chiafrø, som er variasjoner av denne oppskriften.

 

 

Disse rundstykkene er gode til alle typer pålegg! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Proteinrundstykker (Havrerundstykker med cottage cheese)
Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 400 g cottage cheese
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 400 g havregryn (små, lettkokte)

Pynt:
♥ sesamfrø

Fremgangsmåte

Mos egg og cottage cheese sammen slik at du får en helt glatt og klumpfri masse. Du kan bruke food processor eller stavmikser til dette. 

Rør inn bakepulver og salt.

Ha så i havregryn og bland deigen raskt sammen. Den skal bli nokså bløt, men fast nok til at du kan forme den.

Ha bakepapir på en stekeplate. Form deigen til 8 rundstykker som legges på platen.

Pensle over med vann og dryss over sesamfrø. 

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

Tips

♥ Jeg bruker 1 stort beger cottage cheese (mager type) til denne oppskriften, som er på 400 g. Det er meningen å mose egg og cottage cheese sammen slik at alle klumpene i cottage cheesen jevner seg ut og du får en glatt masse.

♥ Proteinrundstykker oppbevares kjølig og innpakket i plast så de holde seg myke. De er kjempefine å fryse. Varm dem gjerne kort i ovnen eller i mikrobølgeovnen før servering, så blir de myke og ekstra gode. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

22 kommentarer

Hei.
Når jeg lager dem så blir de skinnflate. Hvordan greier jeg å unngå det?

Som svar på av Anniken (ikke bekreftet)

Det skal de ikke bli. Har du brukt hele mengden havregryn som står i oppskriften? Det er nemlig viktig at du gjør. I tillegg kan det hjelpe å la deigen stå og svelle en stund før du steker rundstykkene.

Hei.

Mine blir ikke helt gjennomstekte, har hatt de i ovnen lenger enn det det står også nå. Er det vanlig at de er litt "bløte" inni?

Hei!
Nettopp laget protein rundstykker ( cottage cheese/havregryn) . Dessverre har de en lei tendens til å flyte utover og blir flate.
Hva gjør jeg feil?

Hei :)
Desse blir så gode, men mine blir aldri høge? Dei sig utover når dei har stått i ovnen eit par minutt...Tips til kva eg gjer feil? Eg har ikkje salt i dei, då me lever satfritt i størst mogleg grad :)

Et tips for å unngå at de blir flate, er å ikke blande cottage cheesen lenger enn at den akkurat blir oppløst. Blandes den for lenge, er det min erfaring at de flyter ut. Hvis du synes det er kjipt med klumper, er det muligens lurt å knuse litt med en gaffel før du blander den med resten. Elsker for øvrig denne oppskriften!

Et tips for å unngå at de blir flate, er å ikke blande cottage cheesen lenger enn at den akkurat blir oppløst. Blandes den for lenge, er det min erfaring at de flyter ut. Hvis du synes det er kjipt med klumper, er det muligens lurt å knuse litt med en gaffel før du blander den med resten. Elsker for øvrig denne oppskriften!

Helt nydelig med tranebær eller rosiner, samt litt frø i! Deilig med nystekte rundstykker med syltetøy og ost

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift