Pytt i panne

Den norske klassikeren "Pytt i panne" er en super hverdagsrett å hente frem når en vil bruke opp diverse matrester, som jo mange av oss har i kjøleskapet nå etter juledagene. Du finner den samme retten som "Pytt i panna" i Sverige, "Biksemad" i Danmark og "Potato Hash" i USA. 

Basisen er stekte poteter og løk, og så supplerer man med det man måtte ha av grønnsaker og kjøttrester i kjøleskapet. Jeg bruker her den tradisjonelle kombinasjonen med pølse og karbonader, men ha gjerne i rester av pinnekjøtt, sosisser, medisterkaker eller ribbe hvis du har det igjen etter julemiddagen.  Legg gjerne et speilegg på toppen av de stekte godsakene, og du har en varm og god koserett. 

 

Ingredienser: 

♥ 2 ss smør
♥ 4 - 6 poteter (kalde, kokte)
♥ 1 løk 
♥ 1 gulrot
♥ 0,5 purre
♥ 300 g karbonader
♥ 200 g kjøttpølser
♥ 1 egg
♥ salt og pepper
♥ fersk timian eller persille


Fremgangsmåte: 

Jeg starter med å kutte opp ingrediensene. Jeg deler kalde, ferdigkokte poteter (uten skall) i store biter og de øvrige ingrediensene i litt mindre biter. Gulrotbitene bruker lengst tid på å bli møre, så de lager jeg som små terninger. 

 

 

Smelt smøret i en stekepanne (bruk helst en panne med litt høye kanter). 

Start med å steke potetbitene og løken. Fres dette en stund i det varme smøret. Det er godt om det blir litt stekeskorpe på potetbitene. 

Fyll på med gulrøtter som er kuttet i små terninger og finsnittet purre. Deretter bitene av karbonade og pølser. Stek dette sammen i 5 - 10 minutter, til det hele har blitt ordentlig varmt og gulrotbitene har blitt møre.

Stek speilegg i en panne for seg.

Smak til pannen med salt og kvernet pepper.

 

 

Dekorer med fersk timian eller persille.

Legg speilegget på toppen og server pannen varm og nylaget! 

 

 

Tips: 

♥ Som nevnt innledningsvis er det mange måter å variere en Pytt i panne på. Du kan for eksempel supplere med grønnsaker som selleristang, paprika, erter eller sukkererter, halve rosenkål, squash, sopp, vårløk, rødløk .. osv.  I tillegg til poteter kan du tilsette biter av kokt søtpotet. 

♥ Pølser og karbonader er den klassiske kjøttkombinasjonen i Pytt i panne, men prøv gjerne med vossakorv, rester av ribbe eller pinnekjøtt, medisterkaker, biter av svinestek, bacon osv. 

♥ Dersom du vil tilsette mer smak, kan du ha i hakket hvitløk, paprikapulver, chili eller chilisaus eller bruke sterk pølse som chorizo, pepperoni eller lignende. 

♥ Som tilbehør kan du servere flatbrød eller godt brød med smør.

 

Velbekomme! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ 

Pytt i panne
Ingredienser

​​​​​​​♥ 2 ss smør
♥ 4 - 6 poteter (kalde, kokte)
♥ 1 løk 
♥ 1 gulrot
♥ 0,5 purre
♥ 300 g karbonader
♥ 200 g kjøttpølser
♥ 1 egg
♥ salt og pepper
♥ fersk timian eller persille

Fremgangsmåte

Jeg starter med å kutte opp ingrediensene. Jeg deler kalde, ferdigkokte poteter (uten skall) i store biter og de øvrige ingrediensene i litt mindre biter. Gulrotbitene bruker lengst tid på å bli møre, så de lager jeg som små terninger. 

Smelt smøret i en stekepanne (bruk helst en panne med litt høye kanter). 

Start med å steke potetbitene og løken. Fres dette en stund i det varme smøret. Det er godt om det blir litt stekeskorpe på potetbitene. 

Fyll på med gulrøtter som er kuttet i små terninger og finsnittet purre. Deretter bitene av karbonade og pølser. Stek dette sammen i 5 - 10 minutter, til det hele har blitt ordentlig varmt og gulrotbitene har blitt møre.

Stek speilegg i en panne for seg.

Smak til pannen med salt og kvernet pepper. Dekorer med fersk timian eller persille.

Legg speilegget på toppen og server pannen varm og nylaget! 

Tips

♥ Som nevnt innledningsvis er det mange måter å variere en Pytt i panne på. Du kan for eksempel supplere med grønnsaker som selleristang, paprika, erter eller sukkererter, halve rosenkål, squash, sopp, vårløk, rødløk .. osv.  I tillegg til poteter kan du tilsette biter av kokt søtpotet. 

♥ Pølser og karbonader er den klassiske kjøttkombinasjonen i Pytt i panne, men prøv gjerne med vossakorv, rester av ribbe eller pinnekjøtt, medisterkaker, biter av svinestek, bacon osv. 

♥ Dersom du vil tilsette mer smak, kan du ha i hakket hvitløk, paprikapulver, chili eller chilisaus eller bruke sterk pølse som chorizo, pepperoni eller lignende. 

♥ Som tilbehør kan du servere flatbrød eller godt brød med smør.

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift