
750 g rabarbrabiter og stikkelsbær (se tips)
120 g sukker
1 ss potetmel
Smuldredeig:
60 g hvetemel
125 g kokos
85 g sukker
125 g smør
1 egg
Pynt:
vaniljesukker
Fordel rensede stikkelsbær og rabarbrabiter i en godt smurt paiform eller ildfast form (se tips). Bland sammen sukker og potetmel. Dryss blandingen over bærene og rabarbraen i formen.
Bland mel, kokos og sukker i en bolle. Hell over smeltet smør og sammenpisket egg. Bland deigen raskt sammen og bruk hendene til å smuldre den over stikkelsbærene og rabarbraen i formen.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 45-50 min. Dryss eventuelt over litt vaniljesukker før servering.
Bruk en rund form som er 26 cm i diameter eller en firkantet form som er 20x30 cm.
Forholdet mellom rabarbra og stikkelsbær er ikke så nøye, men vekten bør være ca 750 g til sammen. I kaken på bildet er det brukt røde stikkelsbær, men du kan godt bruke grønne. Du kan også bruke bare rabarbrabiter eller bare stikkelsbær.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4378 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 1180
Brukere i dag: 13708
Brukere siste 7 dager: 124407
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar