Stikkelsbærpai med crème fraîche

Stikkelsbærpai med crème fraîche

18.08.2007
Stikkelsbærpai med crème fraîche

Ingredienser

Paibunn:
200 g hvetemel
85 g melis
150 g smør
1 eggeplomme

Fyll:
2 dl crème fraîche
4 eggeplommer
1 egg
100 g sukker

450 g stikkelsbær

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til paideigen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Ha deretter i melis og eggeplomme og kna deigen raskt sammen med hendene.)

Klem deigen utover i en godt smurt paiform (26-28 cm i diameter) med litt høye kanter (minst 3 cm). Prikk bunnen med en gaffel. Fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten av formen (se tips). Forstek bunnen midt i ovnen ved 200°C i 15 min. Fjern forsiktig aluminiumsfolien og stek bunnen i 5 min til. Avkjøl.

Ha rensede stikkelsbær i bunnen av formen. Pisk sammen alle ingrediensene til fyllet med en visp og hell over bærene. Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i 40-50 min.

Tips

Å feste aluminiumsfolie langsmed kanten på formen når du forsteker paien forhindrer at deigkantene krymper nedover under stekingen.

Av eggehvitene som blir til overs kan du for eksempel lage en "Pavlova".

18.08.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter