Rabarbrapai

Rabarbrapai

12.09.2005
Rabarbrapai

Ingredienser

3 dl hvetemel
2 ss sukker
100 g smør
2 ss vann

Fyll:
500 g renset rabarbra
1 dl sukker
1 ss potetmel

Pynt:
sukker
kanel

Fremgangsmåte

Ha ingrediensene til paibunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett deretter vann og klem sammen deigen.)

Trykk deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (27 cm i diameter).

Del de rensede rabarbrastilkene opp i biter og legg i paiskallet. Bland sammen sukker og potetmel og dryss over rabarbraen. Dryss over litt sukker og kanel over kaken til slutt.

Stek "Rabarbrapaien" midt i ovnen ved 225°C i ca 30 min. Serveres lunken!

Tips

"Rabarbrapai" smaker kjempegodt helt nylaget sammen med vaniljeis!

12.09.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Jeg har laget en rabarbrapai lik denne. Det jeg opplevde, var at rabarbrafyllet ble så vått at paien ikke kunne serveres. Fyllet var flytende, og paiskallet gjennombløtt. Jeg brukte potetmel når jeg blandet rabarbrabitene med sukker. Hva gjorde jeg feil?

Må få takke for en fantastisk bakebok. Jeg baker regelmessig til kirkekaffen i døvekirken i Oslo, og bruker ofte oppskritene dine. Fint med gode langpannekaker når jeg skal bake til mange.

Kan denne fryses? Den er så god, men jeg er nødt til å fryse den hvis jeg skal servere den til 50 års dagen til mannen min.....

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter