Rabarbrapai med kanel og rosiner

Rabarbrapai med kanel og rosiner

18.08.2007

Dette er definitivt en av mine favorittpaier! 

Paibunnen lages med grovt mel og havregryn, og sammen med rosiner og kanel gjør det at dette blir en rabarbrapai med helt usedvanlig god smak!

Rabarbrapai med kanel og rosiner

Ingredienser

Paibunn:
3 dl fin sammalt hvete
1 dl lettkokte havregryn
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
200 g smør
2 ss vann

Fyll:
4 middels tykke rabarbrastilker
1 ss potetmel
1 ss kanel
1,5 dl sukker
1 dl rosiner

Fremgangsmåte

Paideigen lages enten ved å ha alle ingrediensene i en food processor med hakkekniv og kjøre på full hastighet til deigen samler seg, eller ved å først smuldre smøret i de tørre ingrediensene og deretter kna deigen raskt sammen med vannet.

Klem deigen utover i en godt smurt paiform (30 cm i diameter). Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter. 

Rens rabarbraen og del den opp i biter. Bland sukker, kanel og potetmel i en bolle. Ha i rabarbrabitene og rør slik at bitene blir godt dekket. Ha blandingen i paibunnen. Dryss over rosinene.

Stek paien midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.

Tips

Paien smaker nydelig lunken sammen med vaniljekrem eller vaniljeis.

18.08.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter