Rabarbrapai med kanel og rosiner

Rabarbrapai med kanel og rosiner

18.08.2007
Rabarbrapai med kanel og rosiner

Ingredienser

Paibunn:
3 dl fin sammalt hvete
1 dl lettkokte havregryn
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
200 g smør
2 ss vann

Fyll:
4 middels tykke rabarbrastilker
1 ss potetmel
1 ss kanel
1,5 dl sukker
1 dl rosiner

Fremgangsmåte

Paideigen lages enten ved å ha alle ingrediensene i en food processor med hakkekniv og kjøre på full hastighet til deigen samler seg, eller ved å først smuldre smøret i de tørre ingrediensene og deretter kna deigen raskt sammen med vannet.

Klem deigen utover i en godt smurt paiform (30 cm i diameter).

Rens rabarbraen og del den opp i biter. Bland sukker, kanel og potetmel i en bolle. Ha i rabarbrabitene og rør slik at bitene blir godt dekket. Ha blandingen i paibunnen. Dryss over rosinene.

Stek paien midt i ovnen ved 200°C i 20 min.

Tips

Paien smaker nydelig lunken sammen med vaniljekrem eller vaniljeis.

18.08.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter