Brukere online: 437
Brukere i dag: 2733
Brukere siste 7 dager: 231843
Dette er en veldig enkel kake og god kake. Du kan bruke røde eller grønne stikkelsbær.

Ingredienser:
♥ 3 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 75 g smør
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 2 dl stikkelsbær
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg og sukker. Rør i smøret. Sikt i mel og bakepulver og rør deigen glatt.
Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel bærene over deigen.
Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i 40–45 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta den kalde kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Sett kaken på et passende fat og sikt over melis før servering.

Myk og deilig kake!

Herlig med de syrlige bærene i den søte, myke kaken!

Tips:
♥ Kaken blir ekstra fin med røde stikkelsbær. Grønne går også helt fint å bruke.

♥ Se oppskrift på Ripskake, Solbærkake og Blåbærkake, som alle er basert på samme oppskrift. Se også Stikkelsbærkake med kokos.
♥ Kaken kan fryses. Gi den tinte kaken et nytt dryss med melis før den serveres.


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 3 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 75 g smør
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 2 dl stikkelsbær
Pynt:
♥ melisdryss
Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg og sukker. Rør i smøret. Sikt i mel og bakepulver og rør deigen glatt.
Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel bærene over deigen.
Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i 40–45 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta den kalde kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Sett kaken på et passende fat og sikt over melis før servering.
♥ Se oppskrift på Ripskake, Solbærkake og Blåbærkake, som alle er basert på samme oppskrift. Se også Stikkelsbærkake med kokos.
♥ Kaken kan fryses. Gi den tinte kaken et nytt dryss med melis før den serveres.
Skriv ny kommentar