Brukere online: 57
Brukere i dag: 775
Brukere siste 7 dager: 172833
Dette er en genial måte å bruke ripsene på som du har i fryseren. Deigen er bare å røre sammen og frosne bær må ikke tines, så denne deilige kaken lager du i en fei.
75 g smør
3 egg
2 dl sukker
2,5 dl hvetemel
2 dl ferske eller fryste rips
Pynt:
2 dl melis
1-2 ss vann
Smelt og avkjøl smøret. Rør sammen egg, sukker og smøret med en stålvisp. Sikt i melet og rør deigen glatt.
Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel bærene over deigen (frosne bær behøver ikke tines).
Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i 40-45 min. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta den kalde kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen melis og vann til melisglasuren. Sett kaken på et passende fat og ringle over melisglasur. Oppbevar kaken kaldt til melisglasuren har stivnet.
Sjekk nøye med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten.
Tildekket med plastfolie holder kaken seg godt i kjøleskapet.
Kaken kan også lages med andre friske eller frosne bær, se f.eks. Solbærkake og Blåbærkake.
- -
"Runde rare Rulle Rusk
rapset rips på Ibsens busk.
Ibsen kom og skulle plukke
rips til rørte rips på krukke.
Ned i krukken raspet Ibsen
Rulle som en rips blant ripsen.
Rund og rød som ripsen selv
ble han syltet samme kveld."
(André Bjerke)
2 kommentarer
Kan jeg fryse ripskake?
Kan jeg fryse ripskake?
Den var god med rips. Men…
Den var god med rips. Men den var himmelsk med bringebær. Og en kremklatt oppå.
Skriv ny kommentar