
75 g smør
3 egg
2 dl sukker
2,5 dl hvetemel
2 dl ferske eller fryste solbær
Glasur:
1 dl melis
1 ss solbærsaft (ikke utblandet med vann)
Smelt og avkjøl smøret. Rør sammen egg, sukker og smøret med en stålvisp. Sikt i melet og rør deigen glatt.
Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel bærene over deigen (frosne bær behøver ikke tines).
Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i 40-45 min. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta den kalde kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen litt tynn melisglasur av melis og solbærsaft, og ringle glasuren over den kalde kaken. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
Sjekk nøye med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten.
Tildekket med plastfolie holder kaken seg godt i kjøleskapet.
Kaken kan også lages med andre frosne bær, se f.eks. "Blåbærkake", "Stikkelsbærkake" og "Ripskake".
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4377 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 79
Brukere i dag: 1126
Brukere siste 7 dager: 132269
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar