Solbærkake

Solbærkake

09.11.2004
Solbærkake

Ingredienser

75 g smør
3 egg
2 dl sukker
2,5 dl hvetemel
2 dl ferske eller fryste solbær

Glasur:
1 dl melis
1 ss solbærsaft (ikke utblandet med vann)

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Rør sammen egg, sukker og smøret med en stålvisp. Sikt i melet og rør deigen glatt.

Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel bærene over deigen (frosne bær behøver ikke tines).

Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i 40-45 min. Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta den kalde kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen litt tynn melisglasur av melis og solbærsaft, og ringle glasuren over den kalde kaken. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet.

Tips

Sjekk nøye med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten.

Tildekket med plastfolie holder kaken seg godt i kjøleskapet.

Kaken kan også lages med andre frosne bær, se f.eks. "Blåbærkake", "Stikkelsbærkake" og "Ripskake".

09.11.2004
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 
Stikkord: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter