
Brukere online: 332
Brukere i dag: 1736
Brukere siste 7 dager: 144252
Her har du en NYDELIG rabarbrakake!
Kaken består av en paibunn som inneholder malte mandler, og et deilig fyll av søt rabarbrakompott og vaniljekrem. På toppen er kaken dekket med masse mandelflarn.
Kaken passer perfekt som sommerdessert, men har du frosne rabarbrabiter i fryseren, kan kaken lages året rundt!
Ingredienser:
Paibunn:
♥ 100 g hvetemel
♥ 100 g mandler
♥ 150 g smør
♥ 2 ss kaldt vann
Fyll 1:
♥ 3 dl vaniljekrem
Fyll 2:
♥ 500 g renset rabarbra
♥ 1 dl vann
♥ 2 dl sukker
♥ 2,5 ss potetmel
♥ 2–3 ss kaldt vann
Pynt:
♥ 100 g mandelflak
Fremgangsmåte:
Paibunn:
Ha alle ingrediensene til paibunnen i en food processor, og kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene.
(Har du ikke food processor blander du først sammen mel og malte mandler. Smuldre i smøret med fingrene. Ha i vannet og kna raskt sammen deigen.)
Klem deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (ca. 28 cm i diameter).
Prikk bunnen og fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten på formen (dette forhindrer at kanten på bunnen kryper nedover under stekingen).
Alternativt kan du legge et stykke bakepapir over deigen og fylle opp med keramiske bakekuler.
Stek paibunnen ved 200°C i ca. 15 minutter.
Fjern forsiktig folien (eller bakepapiret med bakekulene).
Stek paibunnen i 5 minutter til, eller til den er gyllen. Avkjøl.
Fyll:
Lag rabarbrakompott ved å ha renset rabarbra oppdelt i biter i en kjele sammen med vann og sukker. Kokes til rabarbraen er mør. Løs opp potetmelet i kaldt vann og ha dette så i kompotten under omrøring. Kompotten kommer da til å tykne. Avkjøl.
Fyll paibunnen med et jevnt lag ferdigkjøpt vaniljekrem.
Fordel den avkjølte rabarbrakompotten over vaniljekremen.
Strø over rikelig med mandelflak til slutt.
Tips:
♥ Paien smaker aller best samme dag. Serveres gjerne sammen med vaniljeis eller pisket kremfløte.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Paibunn:
♥ 100 g hvetemel
♥ 100 g mandler
♥ 150 g smør
♥ 2 ss kaldt vann
Fyll 1:
♥ 3 dl vaniljekrem
Fyll 2:
♥ 500 g renset rabarbra
♥ 1 dl vann
♥ 2 dl sukker
♥ 2,5 ss potetmel
♥ 2–3 ss kaldt vann
Pynt:
♥ 100 g mandelflak
Paibunn:
Ha alle ingrediensene til paibunnen i en food processor, og kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor blander du først sammen mel og malte mandler. Smuldre i smøret med fingrene. Ha i vannet og kna raskt sammen deigen.)
Klem deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (ca. 28 cm i diameter). Prikk bunnen og fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten på formen (dette forhindrer at kanten på bunnen kryper nedover under stekingen). Alternativt kan du legge et stykke bakepapir over deigen og fylle opp med keramiske bakekuler.
Stek paibunnen ved 200°C i ca. 15 minutter. Fjern forsiktig folien (eller bakepapiret med bakekulene). Stek paibunnen i 5 minutter til, eller til den er gyllen. Avkjøl.
Fyll:
Lag rabarbrakompott ved å ha renset rabarbra oppdelt i biter i en kjele sammen med vann og sukker. Kokes til rabarbraen er mør. Løs opp potetmelet i kaldt vann og ha dette så i kompotten under omrøring. Kompotten kommer da til å tykne. Avkjøl.
Fyll paibunnen med et jevnt lag ferdigkjøpt vaniljekrem. Fordel den avkjølte rabarbrakompotten over vaniljekremen.
Strø over rikelig med mandelflak til slutt.
Paien smaker aller best samme dag. Serveres gjerne sammen med vaniljeis eller pisket kremfløte.
Skriv ny kommentar