Rask krydderkake

Rask krydderkake

21.08.2009


UTROLIG BRA at det finnes oppskrift på en deilig kake som det bare tar 45 sekunder å røre sammen!  Grin  

Rask krydderkake

Ingredienser

1 egg
1,5 dl melk
20 g smør
1 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts nellik
1 ts natron
180 g sukker
180 g hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk egg, melk og smeltet smør lett sammen. Rør i sukker, krydder og natron. Bland i hvetemelet til en klumpfri deig.

Ha deigen i en smurt form som rommer 1 liter (ha bakepapir i bunnen). Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i ca 45 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken litt i formen før den hvelves ut. Fjern bakepapiret og avkjøl helt på rist.

Tips

Kaken oppbevares innpakket i plast, slik at den holder seg myk. Kaken er fin å fryse.

21.08.2009
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Dobbel porsjon gir enkel, stor og smaksrik krydderkake. Bakt i gammeldags skrå formkakeform blir den ekstra fin. Rør i rosiner tilslutt. De fordeler seg godt i den ferdige kaka. Fin gave.
Litt mindre sukker er ok. Jeg byttet i tillegg ut litt av sukkeret med sirup.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter