Rask krydderkake


UTROLIG BRA at det finnes oppskrift på en deilig kake som det bare tar 45 sekunder å røre sammen!  Grin  

Rask krydderkake
Ingredienser

1 egg
1,5 dl melk
20 g smør
1 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts nellik
1 ts natron
180 g sukker
180 g hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk egg, melk og smeltet smør lett sammen. Rør i sukker, krydder og natron. Bland i hvetemelet til en klumpfri deig.

Ha deigen i en smurt form som rommer 1 liter (ha bakepapir i bunnen). Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i ca 45 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken litt i formen før den hvelves ut. Fjern bakepapiret og avkjøl helt på rist.

Tips

Kaken oppbevares innpakket i plast, slik at den holder seg myk. Kaken er fin å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Dobbel porsjon gir enkel, stor og smaksrik krydderkake. Bakt i gammeldags skrå formkakeform blir den ekstra fin. Rør i rosiner tilslutt. De fordeler seg godt i den ferdige kaka. Fin gave.
Litt mindre sukker er ok. Jeg byttet i tillegg ut litt av sukkeret med sirup.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift