Raw Browniekuler

Raw Browniekuler

04.02.2019


Heisan!

Denne mandagen er straks i ferd med å bli til tirsdag, men før jeg legger meg vil jeg dele en kjapp oppskrift med deg.

Som dere kanskje har lagt merke til, liker jeg veldig godt å kose meg med rawfood-konfekt av og til. Ikke fordi jeg er imot helt vanlige kaker - for all del, jeg elsker kaker med sukker, smør, mel, krem og melkesjokolade, og innholdet her på Det søte liv taler jo for seg - men jeg liker også denne typen "rawfood-kaker" veldig godt.

 

 

For meg er det både og, ikke enten eller. Smile 

 

 

Disse browniekulene lages med valnøtter, dadler og kakao (la oss ikke glemme at god, mørk sjokolade inneholder masse antioksidanter Icon e biggrin ), i tillegg til litt kokosolje og agavesirup.

Kulene er kjemperaske å lage og inneholder masse sunne næringsstoffer. Kaloriene er her såklart, så det holder med 1 (kanskje 2) kuler til kaffekoppen... Wink 

 

 

Oppskriften gir ca. 22 stk.

 

Ingredienser:

♥ 200 g valnøtter
♥ 1,5 dl kakaonibs (se tips)
♥ 0,5 dl kakaopulver (se tips)
♥ 200 g dadler (uten stener)
♥ 2 ss kokosolje (flytende)
♥ 2 ss agavesirup (se tips)
♥ en liten klype maldonsalt


Fremgangsmåte:

Ha valnøtter, kakaonibs og kakaopulver i en food processor med hakkekniv. Kjør blandingen sammen til den blir smulete.

Tilsett myke dadler, kokosolje, agavesirup og en liten klype maldonsalt. Kjør blandingen videre i food processoren en god stund til. Skrap ned deig som samler seg i kantene innimellom så alt kommer med, og kjør videre helt til du merker at sjokolademassen blir jevn og begynner å henge sammen.

Trill kuler i ønsket størrelse.

 

 

Oppbevar dem kjølig frem til servering.

 

 

 


Tips:

♥ Kakaonibs og rå kakaopulver fås kjøpt i helsekostforretninger (jeg har kjøpt dette i helsekost-seksjonen hos Coop Mega her jeg bor). Dette er rå kakao med ekstra høyt næringsinnhold.

 

 

Kakaonibs gir litt crunch i kulene.

 

 

Får du ikke tak i disse produktene, kan du bruke hakket mørk sjokolade og vanlig kakaopulver. 

♥ Agavesirup gir god, naturlig og plantebasert søtning for de som vil unngå vanlig sukker.

 

 

Lønnesirup og honning er andre gode naturlige alternativer hvis du foretrekker det. Fibersirup kan også brukes. 

♥ Jeg liker å oppbevare kulene i kjøleskapet, og der har de lang holdbarhet. Browniekulene kan også fryses. 

 

 

Jeg liker å starte dagen slik, jeg.  ♥

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥  

Raw Browniekuler

Ingredienser

♥ 200 g valnøtter
♥ 1,5 dl kakaonibs (se tips)
♥ 0,5 dl kakaopulver (se tips)
♥ 200 g dadler (uten stener)
♥ 2 ss kokosolje (flytende)
♥ 2 ss agavesirup (se tips)
♥ en liten klype maldonsalt

Fremgangsmåte

Ha valnøtter, kakaonibs og kakaopulver i en food processor med hakkekniv. Kjør blandingen sammen til den blir smulete.

Tilsett myke dadler, kokosolje, agavesirup og en liten klype maldonsalt. Kjør blandingen videre i food processoren en god stund til. Skrap ned deig som samler seg i kantene innimellom så alt kommer med, og kjør videre helt til du merker at sjokolademassen blir jevn og begynner å henge sammen.

Trill kuler i ønsket størrelse. Oppbevar dem kjølig frem til servering.

Tips

♥ Kakaonibs og rå kakaopulver fås kjøpt i helsekostforretninger (jeg har kjøpt dette i helsekost-seksjonen hos Coop Mega her jeg bor). Dette er rå kakao med ekstra høyt næringsinnhold. Kakaonibs gir litt crunch i kulene. Får du ikke tak i disse produktene, kan du bruke hakket mørk sjokolade og vanlig kakaopulver. 

♥ Agavesirup gir god, naturlig og plantebasert søtning for de som vil unngå vanlig sukker. Lønnesirup og honning er andre gode naturlige alternativer hvis du foretrekker det. Fibersirup kan også brukes. 

♥ Jeg liker å oppbevare kulene i kjøleskapet, og der har de lang holdbarhet. Browniekulene kan også fryses. 

04.02.2019
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Hei! Disse browniekulene ser kjempegode ut. Men får desverre ikke prøvd de selv ettersom jeg er alergisk mot nøtter:( har du noe erstatning for nøttene for oss som er som er allergiske?<3

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet