Red Velvet Cupcakes

Red Velvet Cupcakes
Ingredienser

Red Velvet Cupcakes:
60 g smør
150 g sukker
1 stort egg
0,5 ts vaniljeessens
0,5 ts eddik
0,5 ts natron
120 ml surmelk
125 g hvetemel
1 ss kakao
2 små flasker rød konditorfarge (se tips)

White Frosting:
150 g kremost
150 g smør
100 g hvit sjokolade
4 dl melis

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Tilsett egget og pisk videre til blandingen er tykk og kremete. Pisk inn vaniljeessens. Rør sammen eddik og natron (dette bruser når det blandes) og rør inn i smørkremen sammen med surmelk. Sikt sammen mel og kakao og bland i til en jevn deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet). Til slutt farges deigen med rød konditorfarge (deigen skal bli rødbrun i fargen).

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Oppskriften gir ca 12 stk. Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at de er gjennomstekte). Avkjøl helt.

Smelt hvit sjokolade. Pisk sammen romtemperert smør og kremost. Rør inn den smeltede sjokoladen og deretter melis. (Sett kremen eventuelt en liten stund i kjøleskapet om du synes den er for bløt. Kremen må være fast nok til å holde fasongen når den sprøytes.)

Ha kremen i en kakesprøyte (jeg brukte glatt rund tut da jeg pyntet kakene på bildet) og lag vakre kremtopper oppå muffinsene.

Tips

Bruker du vanlig rød konditorfarge som kjøpes i norske matbutikker trenger du 2 små flasker (à 15 ml) for å få tilstrekkelig rød farge. Du trenger mindre mengder farge (ca 1 ss) dersom du bruker ekstra sterk rød konditorfarge som fås kjøpt fra Cacas, Wilton og lignende merker som fører utstyr for kakedekorasjon.

Se tidligere registrert oppskrift på detsoteliv.no som heter "Red Velvet Cake" og den populære gigastore varianten til "Magnolia Bakery" (søk på "Magnolia Red Velvet Cake").

Kakekategori
Allergier og preferanser

23 kommentarer

Lagde disse til min datters danseoppvisning på lørdag. De ble veldig veldig gode. MEN, det ble voldsomt mye frosting igjen, selv om jeg brukte en lignende sprøyte. Kunne klart meg med halvparten. Bare et lite tips til dem som ikke vil ha like mye frosting som muffins :)

Takk for tilbakemelding, Kjersti. Glad du likte kakene. Ja, oppskriften er beregnet på en stor topping med ostekrem - typisk amerikansk overdådighet :) Smaksak hvor glad man er i ostekrem:)

Hei.
Takk for mange fantastiske oppskrifter. Jeg har en del ganger prøvd med på cupcakene med frosting laget på kremost og nå sist med hvitsjokolade. Det som skjer hver gang er at kremen "skiller" seg og når jeg tilsetter farge syns deg veldig godt. Smaken er god men utseende er ikke bra. Hva gjør jeg galt?
Har så lyst til å kunne servere fine kaker ....

Er det mulig å få oppskriften i dl istedet for gram?! fryktelig vanskelig å finne ut hvaor mye 125 gram hvetemel blir i dl! Det er ikke alle som har kjøkkenvekt!

Nina: Det finnes mange konverteringstabeller på nettet, som viser gram til dl og omvendt! Dette varierer fra om du måler f.eks. sukker, mel og melis, derfor må du lese på akkurat det du skal måle. Bare ta et google-søk på "gram til dl" så finner du nok noe :)

Hei!

Kan de fryses med frostingen på?

Hei!

Utrolig mye digg å lage her inne, nå står Red Velvet for tur :)

Lurer på om du bruker smør uten eller med salt i oppskriften?
Og bruker du vanlig eddik? Trodde Red velvet skulle ha hvitvinseddik i seg..

Hvis man tredoble oppskriften, er det noen ingredienser som ikke skal tredobles, eller skal jeg gjøre det med alle ingrediensene? :)

Nydelige cupcakes! MEN begge gangene jeg har laget disse så kollapser de. Jeg har prøvd å ha de i litt lengre, men kollapset allikevel. Jeg tenker kanskje at det kan være hevemiddelet eddik og naturen som ikke holder dem oppe? Jeg vil ikke bytte oppskrift men jeg ønsker å ha litt lekrere kaker <3
-Janette

Hei! Bakte nettopp disse, og de ble helt himmelske!
Jeg brukte philadelphia original (naturell), vanlig 7 % eddik og vanlig kulturmelk.
Mine falt ikke sammen :) Namnam!

Hei, hvis vi dobler oppskriften skal vi også doble mengde med konditor farger? :)

Jeg endte opp med å bruke Dr. Oetker sin konditorfarge i tube (1 stk) fordi det var det eneste utvalget på coop, ikke gjør dette! Fargen ga skikkelig avsmak og ødela smaken totalt... :(

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift