Ripsfromasj

Ripsfromasj

04.08.2012

 

Nydelig dessert med rips!

 

 

Server fromasjen gjerne sammen med hjemmelaget vaniljesaus!

 

Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 4 dl kremfløte
♥ 8 plater gelatin
♥ 0,5 dl varmt vann
- -
♥ 2 dl rips
♥ 0,5 dl sukker

 

Fremgangsmåte:

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.

Klem vannet ut av gelatinplatene. Smelt dem i en kopp med 0,5 dl kokende vann. Hell den varme gelatinen i en tynn stråle i eggedosisene men du fortsetter å røre.

Pisk kremfløten til myk krem. Bland kremen i eggedosisblandingen. Bruk gjerne en ballongvisp så alle kremklumper fjernes og blandingen blir jevn og luftig.

Mos rips og sukker sammen med en gaffel. Bland de rørte ripsene i fromasjblandingen. Hell dette så i en serveringsbolle og sett i kjøleskapet i noen timer eller over natten til fromasjen har stivnet.

Pynt med rips før servering.

 

 

En lekker måte å bruke ripsbærene på!

 

 

Herlig sommerdessert!

 

 

Tips:

Desserten kan lages med enten frosne eller friske ripsbær.

 

 

Server gjerne vaniljesaus til fromasjen.

Oppskrift på Hjemmelaget vaniljesaus finner du her på Det søte liv.

 

Syrlig og søtt på samme tid. Nyyyyt!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Ripsfromasj

Ingredienser

4 egg
1,5 dl sukker
4 dl kremfløte
8 plater gelatin
0,5 dl varmt vann
- -
2 dl rips
0,5 dl sukker

Fremgangsmåte

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min.

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.

Klem vannet ut av gelatinplatene. Smelt dem i en kopp med 0,5 dl kokende vann. Hell den varme gelatinen i en tynn stråle i eggedosisene men du fortsetter å røre.

Pisk kremfløten til myk krem. Bland kremen i eggedosisblandingen. Bruk gjerne en ballongvisp så alle kremklumper fjernes og blandingen blir jevn og luftig.

Mos rips og sukker sammen med en gaffel. Bland de rørte ripsene i fromasjblandingen. Hell dette så i en serveringsbolle og sett i kjøleskapet i noen timer eller over natten til fromasjen har stivnet.

Pynt med rips før servering.

 

Tips

Desserten kan lages med enten frosne eller friske ripsbær.

Server gjerne vaniljesaus til fromasjen. Oppskrift på hjemmelaget vaniljesaus finner du her på www.detsoteliv.no.

04.08.2012
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Hei. Hvordan er det å fryse fromasjer generelt. Og har du prøvd å fryse denne ripsfromasjen?
Har for øvrig prøvd denne oppskriften - helt nydelig :D

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter