Ris à la Malta

Ris à la Malta

27.12.2016


Riskrem er en kjent og kjær norsk dessert, men visste du at tilsvarende dessert er like kjent i Sverige og Danmark og mange flere land?

I Danmark kalles riskremen som regel "Risalamande (som kommer fra "Riz à l'amande" eller "Riz aux amandes" som betyr "ris med mandel" på fransk). Den danske desserten serveres ofte med kirsebærsaus og hakkede, skåldede mandler.

I Sverige har navnet på desserten blitt til "Ris à la Malta" - som altså visst nok bare er en litt forvridd variant av det danske dessertnavnet og ikke har noe med Malta å gjøre... Grin  Andre derimot hevder at navnet henspeiler på appelsiner som kommer fra Malta.

 

 

Men hva vet jeg.. Smile  Det viktigste er at desserten er kjempegod, og kjært barn har som kjent mange navn. Svenskenes "Ris à la Malta" ble i gamledager gjerne servert med appelsiner, siden appelsin var frukt man fikk tak i på vinteren. I nyere tid er det vel så populært å servere riskremen med dessertsaus laget av forskjellige bær eller å dandere med andre frukter.

Her kommer den helt klassiske versjonen av svenskenes Ris à la Malta, med appelsinfileter og hakkede, skåldede mandler. Desserten smaker nydelig!

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.


Ingredienser:

♥ 6 dl ferdiglaget risgrøt
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 1 ss melis
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ 4 appelsiner
♥ 50 g skåldede mandler
♥ lite kaneldryss

 

Fremgangsmåte:

Rør den kalde risengrynsgrøten sammen med vaniljesukker og melis.

Pisk kremfløten til krem.

Vend kremen inn i risengrynsgrøten, litt og litt om gangen, til du får en luftig og tykk riskrem.

Fordel riskremen i dessertglass.

Skjær skallet av appelsinene og skjær ut appelsinfileter. Legg disse oppå riskremen og dryss over hakkede, skåldede mandler.

Gi desserten eventuelt et bittelite kaneldryss.

Sett i kjøleskapet frem til servering.

 


Riskrem og appelsin er en kjempegod smakskombinasjon!

Prøv også med hermetiske mandariner.  Yum 

 

 


Tips:

♥ I stedet for å laget fileter av ferske appelsiner, kan du bruke hermetiske mandarinbåter.

♥ Se oppskrift på norsk Riskrem med rød saus. Vil du lage risgrøten selv, kan du bruke denne supre oppskriften på Risengrynsgrøt i ovn. Det er viktig at risgrøten du bruker er helt, helt kald, ellers smelter den piskede kremen. Det er ideelt å lage riskrem av risgrøtrester som du lar stå i kjøleskapet over natten.

 

 


Ha en superfin kveld! Jeg er tilbake i morgen med en nydelig ostekake.

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Ris à la Malta

Ingredienser

♥ 6 dl ferdiglaget risgrøt
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 1 ss melis
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ 4 appelsiner
♥ 50 g skåldede mandler
♥ lite kaneldryss

Fremgangsmåte

Rør den kalde risengrynsgrøten sammen med vaniljesukker og melis.

Pisk kremfløten til krem.

Vend kremen inn i risengrynsgrøten, litt og litt om gangen, til du får en luftig og tykk riskrem.

Fordel riskremen i dessertglass.

Skjær skallet av appelsinene og skjær ut appelsinfileter. Legg disse oppå riskremen og dryss over hakkede, skåldede mandler.
Gi desserten eventuelt et bittelite kaneldryss.

Sett i kjøleskapet frem til servering.

Tips

♥ I stedet for å laget fileter av ferske appelsiner, kan du bruke hermetiske mandarinbåter.

♥ Se oppskrift på norsk Riskrem med rød saus. Vil du lage risgrøten selv, kan du bruke denne supre oppskriften på Risengrynsgrøt i ovn. Det er viktig at risgrøten du bruker er helt, helt kald, ellers smelter den piskede kremen. Det er ideelt å lage riskrem av risgrøtrester som du lar stå i kjøleskapet over natten.

27.12.2016
Desserter: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter