Risengrynskake med jordbærsyltetøy

04.06.2018


Heisan!

I dag vil jeg gi dere et tips om noe godt dere kan lage til en sommerkveld på verandaen.

Jeg har allerede vist dere her på Det søte liv at man kan lage mange deilige ting med ferdiglaget risgrøt (se oppskriftene samlet her). Denne enkle, nydelige risengrynskaken føyer seg i rekken av slike godsaker. 

 

 

Risengrynskaken blir som en søt rispudding med vaniljesmak, som er god både varm og kald. Serveres med melisdryss og godt jordbærsyltetøy (helst hjemmelaget), så får du en dessertkake med sommerstemning.  Heart 

 

 

Ingredienser:

♥ 1 kg ferdiglaget risgrøt
♥ 2 dl kremfløte
♥ 6 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)
♥ 60 g mandelflak
- -
♥ 1 ss smør til formen

Servering:
♥ 2 ss melis
♥ 3 dl jordbærsyltetøy


Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene i en bolle.

 

 

Visp ingrediensene sammen til en jevn røre. 

 

 

Fordel blandingen i en stor, godt smurt, ildfast form. Jeg brukte her en stekepanne (ca. 30 cm i diameter) med ca 5 cm høye kanter.

 

 

 

Sett formen (eller stekepannen) i ovnen og stek risengrynskaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 40-50 minutter, til overflaten er gyllen og fast.

 

 

Sikt over melis.

 

 

Skjær opp i store serveringsstykker og server med jordbærsyltetøy.

 

 

Sommerkos, kaller jeg dette! 

 



 

Hjemmelaget jordbærsyltetøy smaker såklart alltid best, men det går helt greit å bruke ferdigkjøpt syltetøy så lenge du passer på at det er syltetøy med bra kvalitet og høyt innhold av bær. 

 

 

  Yum  

 

 


Tips:

♥ Jeg lagde her en nokså stor porsjon og brukte min stekepanne som form. Det går fint å halvere oppskriften og steke kaken i mindre form (ca 24-26 cm i diameter). Beregn da kortere steketid (ca. 30 minutter ved 200-220°C).

♥ Risengrynskaken kan serveres enten varm eller kald. Merk at den stivner og blir fastere i konsistensen når den er kald, som gjør det lettere å skjære ut pene serveringsstykker. Kaken på bildet er servert kald.

♥ Jeg bruker vaniljepasta (vanilla paste) som jeg synes gir fantastisk god vaniljesmak. Kjøpes i de fleste store matbutikkene (tube fra Dr Oetker). Du kan alterantivt bruke vaniljeekstrakt, frø fra vaniljestang eller rett og slett vanlig vaniljesukker (men da blir ikke vaniljesmaken like fremtredende). 

♥ Oppskriften er basert på Gotlandsk safranspannekake, som kjennetegnes av den smaksettes med safran i stedet for vanilje. 

 

 

Håper på flere solrike stunder på terrassen fremover!  Smile

 

 

Nydelig, sommerlig dessertkake! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

 

Risengrynskake med jordbærsyltetøy

Ingredienser

♥ 1 kg ferdiglaget risgrøt
♥ 2 dl kremfløte
♥ 6 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)
♥ 60 g mandelflak
- -
♥ 1 ss smør til formen

Servering:
♥ 2 ss melis
♥ 3 dl jordbærsyltetøy

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bolle. Visp ingrediensene sammen til en jevn røre. 

Fordel blandingen i en godt smurt, ildfast form. Jeg brukte her en stekepanne (ca. 28-30 cm i diameter) med ca 5 cm høye kanter.

Sett formen (eller stekepannen) i ovnen og stek risengrynskaken midt i ovnen ved 225°C i 20-30 min, til overflaten er gylden og fast.

Sikt over melis og server med jordbærsyltetøy.

Tips

♥ Jeg lagde her en nokså stor porsjon og brukte min stekepanne som form. Det går fint å halvere oppskriften og steke kaken i mindre form (ca 24-26 cm i diameter). Beregn da kortere steketid (ca. 30 minutter ved 200-220°C).

♥ Risengrynskaken kan serveres enten varm eller kald. Merk at den stivner og blir fastere i konsistensen når den er kald, som gjør det lettere å skjære ut pene serveringsstykker. Kaken på bildet er servert kald.

♥ Jeg bruker vaniljepasta (vanilla paste) som jeg synes gir fantastisk god vaniljesmak. Kjøpes i de fleste store matbutikkene (tube fra Dr Oetker). Du kan alterantivt bruke vaniljeekstrakt, frø fra vaniljestang eller rett og slett vanlig vaniljesukker (men da blir ikke vaniljesmaken like fremtredende). 

♥ Oppskriften er basert på Gotlandsk safranspannekake, som kjennetegnes av den smaksettes med safran i stedet for vanilje. 

04.06.2018
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet