Riskaker med melkesjokolade og peanøtter

Lyst på noe superdigg, som også er utrolig lettvint å lage?

Da har jeg oppskriften for deg!  😃 

Disse riskakene tryller du frem med bare 3 ingredienser: melkesjokolade, salte peanøtter og puffet ris. 

Simsalabim, så har du kjempegodt snop som alle liker! 

 



Oppskriften er beregnet til liten langpanne. 

 

Ingredienser:

♥ 400 g melkesjokolade
♥ 200 g salte peanøtter
♥ 100 g puffet ris
 

Fremgangsmåte: 

Smelt melkesjokoladen (se tips).

Bland peanøtter og puffet ris i en bolle. Ha den smeltede melkesjokoladen i bollen og rør godt sammen slik at sjokoladen fordeler seg jevnt.

Ha blandingen i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). Jevn til overflaten. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer, slik at sjokoladen stivner helt.

 

 

Løft hele blokken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret.

Del opp i firkanter (se tips) og server. 

 

 

Herlig med søtt og litt salt! 

 

 


Tips: 

♥ Melkesjokoladen smeltes enkelt i plastbolle som du har i mikrobølgeovnen. Kjør 1 minutt, rør, og så 1 minutt til. Fortsett til du ser at sjokoladen er helt myk og varm og lett kan røres sammen. Alternativt kan du smelte sjokoladen i en skål over vannbad, men pass på at det ikke kommer noe vann eller damp i sjokoladen, for da kan den korne seg. 

♥ Etter at sjokoladen har stivnet helt, går det lett å løfte hele blokken ut av langpannen. Det kan imidlertid deretter lønne seg å la blokken stå i romtemperatur en stund og mykne før du skjærer den i firkanter.

♥ Riskakene har kjempelang holdbarhet. Oppbevares i en boks, og gjerne litt kjølig, slik at sjokoladen ikke blir klissete. 


Se også oppskrift på Risboller i langpanne (uten delfiafett), Sprø riskaker med Japp, Riskaker med melkesjokolade og Risboller

 

 

Kos deg med å lage hjemmelaget, lettvint konfekt!

 



♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Riskaker med melkesjokolade og peanøtter
Ingredienser

♥ 400 g melkesjokolade
♥ 200 g salte peanøtter
♥ 100 g puffet ris

Fremgangsmåte

Smelt melkesjokoladen (se tips).

Bland peanøtter og puffet ris i en bolle. Ha den smeltede melkesjokoladen i bollen og rør godt sammen slik at sjokoladen fordeler seg jevnt.

Ha blandingen i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). Jevn til overflaten. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer, slik at sjokoladen stivner helt.

Løft hele blokken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del opp i firkanter (se tips) og server. 

Tips

♥ Melkesjokoladen smeltes enkelt i plastbolle som du har i mikrobølgeovnen. Kjør 1 minutt, rør, og så 1 minutt til. Fortsett til du ser at sjokoladen er helt myk og varm og lett kan røres sammen. Alternativt kan du smelte sjokoladen i en skål over vannbad, men pass på at det ikke kommer noe vann eller damp i sjokoladen, for da kan den korne seg. 

♥ Etter at sjokoladen har stivnet helt, går det lett å løfte hele blokken ut av langpannen. Det kan imidlertid deretter lønne seg å la blokken stå i romtemperatur en stund og mykne før du skjærer den i firkanter.

♥ Riskakene har kjempelang holdbarhet. Oppbevares i en boks, og gjerne litt kjølig, slik at sjokoladen ikke blir klissete. 

2 kommentarer

Hei, 20 x 30 er en klassisk liten langpanne, og du finner dette i de fleste kjøkkenutstyrsbutikker. :-) Det gjør ikke noe om den er et par cm lengre den ene eller andre veien.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift