Rocky Road med påskesnop

Med denne oppskriften på Rocky Road kan du lage sjokoladegodteri med påskesnop! 😃

Rocky Road er en populær, amerikansk konfekt der konseptet er å putte masse godt i en sjokoladebase. Når dette stivner, skjærer man opp i biter.

 

 

Å lage Rocky Road er en perfekt måte å få bruke opp diverse rester man måtte ha av påskegodteri. Her har jeg brukt en kombinasjon av Kvikk lunsj, påskeegg, påskeskum og påskemarsipan.
 

 

Jeg har tidligere laget Rocky Road med julegodteri og flere andre varianter av Rocky Road, se HER

 

Ingredienser:

Sjokoladeblanding: 
♥ 170 g smør
♥ 4 ss lys sirup
♥ 400 g kokesjokolade

Påskesnop:  
♥ 250 g Kvikk Lunsj (5 stk)
♥ 100 g påskeskum
♥ 400 g påskeegg/påskemarsipan o.l
(+ ekstra til pynt)
 

Fremgangsmåte: 

Smelt smør og sirup.

Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte.

Rør blandingen jevn.

 

 

Finn frem alle varianter av påskesnop du vil bruke.

 

 

Skjær store påskeegg og -sjokolader i mindre biter.

 

 

Klipp påskeskum på midten og knekk opp Kvikk Lunsj i biter (spar noe til pynt som gjerne kan beholdes hele). 

 

 

Ha snopbitene i en stor bolle. Bland inn mesteparten av den smeltede sjokoladeblandingen.

 

 

Press blandingen utover i en bakepapirkledd, firkantet form (20 x 20 cm).

Smør resten av den smeltede sjokoladeblandingen på toppen og pynt med resten av påskesnopet. Noen påskeegg kan gjerne knuses og drysses over toppen. 

 

 

Sett formen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, og gjerne over natten.

 

 

 

Dagen etter løftes hele sjokoladen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. 

 

 

Bruk en solid brødkniv og skjær sjokoladen opp i firkantede biter.

 

 

 

 

 

Tips: 

♥ Jeg har her brukt diverse påskegodteri, men du står fritt til å bruke andre varianter. Bare pass på at totalvekt blir noenlunde det samme.

 

 

 

♥ Rocky Road oppbevares i en boks i kjøleskapet, så den ikke blir klissete.

 

Herlig påskesnop! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Rocky Road med påskesnop
Ingredienser

Sjokoladeblanding: 
♥ 170 g smør
♥ 4 ss lys sirup
♥ 400 g kokesjokolade

Påskesnop:  
♥ 250 g Kvikk Lunsj (5 stk)
♥ 100 g påskeskum
♥ 400 g påskeegg/påskemarsipan o.l
(+ ekstra til pynt)

Fremgangsmåte

Smelt smør og sirup. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte. Rør blandingen jevn.

Finn frem alle varianter av påskesnop du vil bruke. Skjær store påskeegg og -sjokolader i mindre biter. Klipp påskeskum på midten og knekk opp Kvikk Lunsj i biter (spar noe til pynt som gjerne kan beholdes hele). 

Ha snopbitene i en stor bolle. Bland inn mesteparten av den smeltede sjokoladeblandingen.

Press blandingen utover i en bakepapirkledd, firkantet form (20 x 20 cm).

Smør resten av den smeltede sjokoladeblandingen på toppen og pynt med resten av påskesnopet. Noen påskeegg kan gjerne knuses og drysses over toppen. 

Sett formen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, og gjerne over natten.

Dagen etter løftes hele sjokoladen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. 

Bruk en solid brødkniv og skjær sjokoladen opp i firkantede biter.

Tips

♥ Jeg har her brukt diverse påskegodteri, men du står fritt til å bruke andre varianter. Bare pass på at totalvekt blir noenlunde det samme.

♥ Rocky Road oppbevares i en boks i kjøleskapet, så den ikke blir klissete.

Kakekategori
Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift