Trippel sjokoladebolle

Det ble brått oppstandelse da populære TikToker og YouTuber Oskar Westerlin lanserte sin "Oskars trippel sjoko"-bolle for omtrent en måned siden.

 

 

Etter det har hjemmebakte varianter dukket opp på flere norske matblogger. Her kommer min Det søte liv-versjon, som gir fantastisk gode sjokoladeboller!  😍

 

 

Jeg har brukt min favoritt-bolledeig til Verdens beste boller (riktignok bare halv porsjon), og har først eltet inn masse melkesjokoladeknapper i deigen. Etter at bollene var ferdigstekte, smurte jeg på med smeltet melkesjokolade og dyppet bollene deretter ned i høvlede melkesjokoladeflak. 

Vips fikk jeg store, myyyyyke og deilige triple sjokoladeboller med skikkelig herlig melkesjokoladesmak!  

 

 

Oppskriften gir ca. 15 stk. 

 

Ingredienser:

Gjærdeig med sjokoladebiter: 
♥ 5 dl helmelk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel
♥ 200 g melkesjokoladeknapper

Sjokoladeglasur og -pynt:
♥ 300 g melkesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er lunken. Rør gjæren ut i væsken.

Bland inn kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.

La deigen gjerne heve i 30 minutter.

Kna melkesjokoladeknapper inn i deigen.

 

 

Del deigen i jevnstore emner. Jeg lagde bollene nokså store, så jeg brukte emner på ca. 100 gram.

Trill ut runde boller og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. La bollene etterheve lunt i 45 - 60 minutter.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10 - 12 minutter (se tips). Avkjøl.

 

 

Bruk en ostehøvel til å høvle opp melkesjokoladeplate så du får melkesjokoladeflak (se tips).

 

 

 

Resten av melkesjokoladen smeltes (dette gjøres over vannbad eller raskt i mikrobølgeovnen).

 

 

Smør smeltet melkesjokolade på toppen av hver bolle.

 

 

Dypp bollen deretter ned i en tallerken med melkesjokoladeflak. 

 

 

Sjokoladeflakene fester seg da i den smeltede sjokoladen.

 

 

Sett sjokoladebollene kjølig til sjokoladeglasuren har stivnet. 

 

 

Det er lett som en plett å lage hjemmebakte, trippel sjokoladeboller!  😃

 

 

Bollene blir veldig, veldig gode! 

 

 

Tips: 

♥ Jeg brukte her melkeknapper (2 pk à ca. 150 gram) og melkesjokolade (200 gram) fra Freia. Du kan bruke andre varianter av sjokoladebiter også, eller hakket opp sjokoladeplate. Bruk en blanding av lys og mørk sjokolade hvis du foretrekker det. 

 

 

♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.

♥ Tilpass steketiden til alt etter hvor store boller du lager. Dersom du lager dem mindre, trenger de mindre steketid. 

♥ For å få høvlet spon av melkesjokoladeplate med en ostehøvel, er det lurt at melkesjokoladeplaten er romtemperert. Da er den nemlig mye mykere enn om den er kjøleskapskald, og derfor lettere å høvle opp. 

♥ Trippel sjokoladeboller bør oppbevares kjølig og innpakket i plast, slik at de ikke blir tørre og for at sjokoladen ikke skal bli klissete.

♥ Trippel sjokoladeboller er fine å fryse! 

 

 


Du finner flere andre varianter av sjokoladeboller her på Det søte liv, se blant annet Boller med sjokoladebiter, Boller med sjokolade, Sjokoladehorn, Boller med vaniljekrem og sjokoladebiter og Verdens beste sjokoladeboller

 

 

Kanskje trippel sjokoladeboller er noe du vil kose deg med i påsken? 😋

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Trippel sjokoladebolle
Ingredienser

Gjærdeig med sjokoladebiter: 
♥ 5 dl helmelk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel
♥ 200 g melkesjokoladeknapper

Sjokoladeglasur og -pynt:
♥ 300 g melkesjokolade

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er lunken. Rør gjæren ut i væsken.

Bland inn kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.

La deigen gjerne heve i 30 minutter.

Kna melkesjokoladeknapper inn i deigen.

Del deigen i jevnstore emner. Jeg lagde bollene nokså store, så jeg brukte emner på ca. 100 gram.

Trill ut runde boller og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. La bollene etterheve lunt i 45 - 60 minutter.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10 - 12 minutter (se tips). Avkjøl.

Bruk en ostehøvel til å høvle opp melkesjokoladeplate så du får melkesjokoladeflak (se tips). Resten av melkesjokoladen smeltes (dette gjøres over vannbad eller raskt i mikrobølgeovnen).

Smør smeltet melkesjokolade på toppen av hver bolle og dypp bollen deretter ned i en tallerken med melkesjokoladeflak. 

Sett sjokoladebollene kjølig til sjokoladeglasuren har stivnet. 

Tips

♥ Jeg brukte her melkeknapper (2 pk à ca. 150 gram) og melkesjokolade (200 gram) fra Freia. Du kan bruke andre varianter av sjokoladebiter også, eller hakket opp sjokoladeplate. Bruk en blanding av lys og mørk sjokolade hvis du foretrekker det. 

♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.

♥ Tilpass steketiden til alt etter hvor store boller du lager. Dersom du lager dem mindre, trenger de mindre steketid. 

♥ For å få høvlet spon av melkesjokoladeplate med en ostehøvel, er det lurt at melkesjokoladeplaten er romtemperert. Da er den nemlig mye mykere enn om den er kjøleskapskald, og derfor lettere å høvle opp. 

♥ Trippel sjokoladeboller bør oppbevares kjølig og innpakket i plast, slik at de ikke blir tørre og for at sjokoladen ikke skal bli klissete.

♥ Trippel sjokoladeboller er fin å fryse! 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift