Sjokoladehorn

Sjokoladehorn

09.04.2008

En fyr jeg jobber mye sammen med - og som er enig med meg i at god mat er en av livets store gleder - skryter på seg at han i helgene gjerne starter dagen med en nystekt sjokoladecroissant. Og hvorfor ikke være en livsnyter... Smile

Croissanter er litt krevende å lage fra bunnen av, men du kommer langt med denne oppskriften på nydelige Sjokoladehorn. Sammen med en veldig god kaffekopp, har du den perfekte starten på en deilig, lat søndagsmorgen.

Sjokoladehorn

Ingredienser

200 g smør
500 g hvetemel
0,5 dl sukker
0,5 ts kardemomme
2,5 dl melk
50 g gjær
2 egg

Fyll:
100 g kokesjokolade

Pensling:
1 egg

Fremgangsmåte

Smuldre smøret i melet. Tilsett sukker og kardemomme. Varm opp melken til den er lunken (37°C). Løs opp gjæren i den lunkne melken. Bland i sammenpiskede egg. Bland det våte med det tørre til en jevn deig. La den heve til dobbel størrelse, ca 1 time.

Bruk litt ekstra mel til utbakingen. Ha deigen på bordet og del den i 3 like store emner. Kjevle ut hvert emne til store, rund leiver. Del hver leiv i 8 spisser. Legg en bit kokesjokolade midt på hver spiss og rull dem sammen fra den bredeste siden. Bøy rullene til horn og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.

La hornene etterheve godt. Pensle over med egg. Stek dem deretter midt i ovnen ved 230°C i ca 10 min, til de er gyldne.

Tips

Hornene kan fylles med fyll av ulikt slag, se oppskrift og bilde av "Eplehorn", "Syltetøyhorn" og "Appelsinhorn".

"Sjokoladehorn" er fine å fryse.

Se også oppskrift på "Enkle sjokoladecroissanter".

09.04.2008
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Hvis man baker med tørrgjær og blander det i melet, trenger melken varmes opp?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter