Appelsinhorn

Appelsinhorn

09.04.2008

Appelsinsyltetøy forbinder jeg alltid med min mamma... - helst skal det være skikkelig engelsk kvalitet over syltetøyet, men den norske varianten er selvsagt også ok.

Appelsinhorn smaker fantastisk godt til en kopp varm te!

Hornene lages med samme gode deig som Syltetøyhorn. Oppskriften gir 24 stk.

Appelsinhorn

Ingredienser

200 g smør
500 g hvetemel
0,5 dl sukker
0,5 ts kardemomme
2,5 dl melk
50 g gjær
2 egg

Fyll:
stivt appelsinsyltetøy

Pensling:
1 egg

Fremgangsmåte

Smuldre smøret i melet. Tilsett sukker og kardemomme. Varm opp melken til den er lunken (37°C). Løs opp gjæren i den lunkne melken. Bland i sammenpiskede egg. Bland det våte med det tørre til en jevn deig. La den heve til dobbel størrelse, ca 1 time.

Bruk litt ekstra mel til utbakingen. Ha deigen på bordet og del den i 3 like store emner. Kjevle ut hvert emne til store, rund leiver. Del hver leiv i 8 spisser. Legg en klatt syltetøy midt på hver spiss og rull sammen fra den bredeste siden. Bøy rullene til horn og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.

La hornene etterheve godt. Pensle over med egg. Stek dem deretter midt i ovnen ved 230°C i ca 10 min, til de er gyldne.

Pynt de avkjølte hornene eventuelt med et lite melisdryss før servering.

Tips

Hornene kan fylles med fyll av ulikt slag, se oppskrift og bilde av "Eplehorn", "Syltetøyhorn" og "Sjokoladehorn".

"Appelsinhorn" er veldig fine å fryse. Gi dem eventuelt et lite melisdryss rett før servering slik at de ser delikate og ferske ut.

09.04.2008
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter