Rødløksmarmelade


Rødløksmarmelade er fantastisk godt tilbehør til ost!

Nydelig til alle typer hvit- og gulost.

 

 

Personlig favoritt er å kombinere rødløksmarmelade med varm chèvre.

 

 

NAM!  Dette er noe av det BESTE jeg vet om! 

 

 

Her kommer oppskriften som gir 2-3 glass med deilig rødløksmarmelade.

 

 

Ingredienser:

♥ 800 g rødløk
♥ 50 g smør
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl eddik
♥ salt og pepper


Fremgangsmåte:

Start med å rense løken og dele den i tynne skiver.

 

 

Finn frem en middels stor kjele. Varm opp smør og olivenolje.

Tilsett løken og la den surre på middels varme til den begynner å bli blank og myk.

 

 

Ha sukker og eddik i kjelen i tillegg til litt salt og pepper.

La dette stå og småkoke mens du rører av og til.

 

 

Rødløksmarmeladen er ferdig når væsken har fordampet og du ser at løken er syltet / karamellisert (ca. 15-25 minutter). 

Smak eventuelt til med litt mer salt og pepper.

Avkjøl litt og ha på tett, sterilt syltetøyglass. 

 

 

Rødløksmarmelade er skikkelig snadder! 

 

 


Tips:

♥ Oppskriften gir et par syltetøyglass (avhengig av hvor store glass du har). Jeg liker å oppbevare dem i kjøleskapet, men tar glasset ut av kjøleskapet en stund før servering.

♥ Rødløksmarmeladen tåler fint å stå fremme i romtemperatur i noen timer, og egner seg bra til å settes frem på koldtbord og som tilbehør til hamburger eller grillmat. Personlig liker jeg best rødløksmarmeladen servert sammen med brød og ost. 

 

 

Det kan gjerne være knekkebrød med gulost, som løftes betraktelig med rødløksmarmelade på.

 

 

Eller du kan lage digge baguetter med brie eller camembert og rødløksmarmelade. Mmmmm....

Eller lag gourmet-brødskiver med kornbrød, salat, varm chevre, rødløksmarmelade og ristede pinjekjerner.

 

 

Helt alright å sette seg på verandaen med dette her... Yum  

 

 

Utrolig godt! 

 


Blir ikke lenge til jeg lager en ny runde med rødløksmarmelade!  Wink  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Rødløksmarmelade
Ingredienser

♥ 800 g rødløk
♥ 50 g smør
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl eddik
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Start med å rense løken og dele den i tynne skiver.

Finn frem en middels stor kjele. Varm opp smør og olivenolje. Tilsett løken og la den surre på middels varme til den begynner å bli blank og myk.

Ha sukker og eddik i kjelen i tillegg til litt salt og pepper.

La dette stå og småkoke mens du rører av og til. Rødløksmarmeladen er ferdig når væsken har fordampet og du ser at løken er syltet / karamellisert (ca. 15-25 minutter). Smak eventuelt til med litt mer salt og pepper.

Avkjøl litt og ha på tett, sterilt syltetøyglass. 

Tips

♥ Oppskriften gir et par syltetøyglass (avhengig av hvor store glass du har). Jeg liker å oppbevare dem i kjøleskapet, men tar glasset ut av kjøleskapet en stund før servering.

♥ Rødløksmarmeladen tåler fint å stå fremme i romtemperatur i noen timer, og egner seg bra til å settes frem på koldtbord og som tilbehøre til hamburger eller grillmat. Personlig liker jeg best rødløksmarmeladen servert sammen med brød og ost. 

7 kommentarer

Hei,
Samboeren min elsker rødløksmarmelade, men det er jo ikke gitt at det blir spist på en gang. Hvor lenge er dette holdbart? Så ikke om det stod noe sted.
Også, er det ment 800gr ferdig skrelt rødløk eller før det skrelles? :)

Som svar på av Ingrid (ikke bekreftet)

Da synes jeg du burde teste ut denne oppskriften til ham. :-) Holdbarheten er svært lang i tett glass i kjøleskapet.
Det er 800 gram løk før skrelling, men det er ikke så veldig nøye.

hei. har lyst å prøve oppskriften din. mn lure på hvilken type eddik du bruker og hvilken styrke. mvh Paula

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift