Brukere online: 1381
Brukere i dag: 29744
Brukere siste 7 dager: 172119
Røkelakskrem er herlig å sette frem på et koldtbord, og er alltid noe av det som forsvinner raskest. Deilig som pålegg på brød eller knekkebrød, og kan også brukes til å lage en lekker forrett eller små kanapéer.
Se for eksempel Crostini med røkelakskrem som er perfekte å servere som fingermat sammen med bobler i glasset.
Røkelakskrem er lettvint å lage og supernydelig på smak! 😋 Anbefales!
Ingredienser:
♥ 3 dl seterrømme
♥ 125 g snøfrisk (gjerne med dill, se tips)
♥ 250 g røkelaks
♥ 2 ss finhakket rødløk
♥ 2 ss finhakket dill
♥ 1 ss finhakket gressløk
♥ 1 ss sitronsaft
♥ salt og pepper
Fremgangsmåte:
Start med å røre sammen seterrømme og Snøfrisk til en jevn og klumpfri krem.
Skjær eller klipp røkelaksskivene opp i små biter (spar et par biter til pynt). Vend røkelaksbitene inn i kremen sammen med finhakket rødløk og urter.
Smak til med litt sitronsaft, salt og kvernet pepper.
Ha røkelakskremen i en serveringsskål. Pynt med litt røkelaks og dill.
Sett skålen i kjøleskapet frem til servering.
Tips:
♥ Snøfrisk er en kremost laget på både geitemelk og kumelk og har en frisk og deilig smak. Du kan bruke naturell eller den er som er smaksatt med dill. Alternativt kan du bruke en annen type kremost, for eksempel Philadelphia naturell eller med gressløk.
♥ Jeg anbefaler at du bruker seterrømme og ikke lettrømme, og også kremost med vanlig fettinnhold i stedet for mager. Dette fordi røkelakskremen da blir tykk og kremete. Bruker du i stedet lettprodukter, vil smaken bli like god, men konsistensen på kremen mer tyntflytende.
♥ Røkelakskremen kan gjerne stå i kjøleskapet i et par timer eller over natten. Da blir den tykkere i konsistensen.
♥ Røkelakskrem holder seg god i 4- 5 dager. Oppbevar den i kjøleskapet enten i en plastboks eller i serveringsskålen som er dekket til med plastfolie.
Nyt fantastisk god røkelakskrem! 😍
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 dl seterrømme
♥ 125 g snøfrisk (gjerne med dill, se tips)
♥ 250 g røkelaks
♥ 2 ss finhakket rødløk
♥ 2 ss finhakket dill
♥ 1 ss finhakket gressløk
♥ 1 ss sitronsaft
♥ salt og pepper
Start med å røre sammen seterrømme og Snøfrisk til en jevn og klumpfri krem.
Skjær eller klipp røkelaksskivene opp i små biter (spar et par biter til pynt). Vend røkelaksbitene inn i kremen sammen med finhakket rødløk og urter.
Smak til med litt sitronsaft, salt og kvernet pepper.
Ha røkelakskremen i en serveringsskål. Pynt med litt røkelaks og dill.
Sett skålen i kjøleskapet frem til servering.
♥ Snøfrisk er en kremost laget på både geitemelk og kumelk og har en frisk og deilig smak. Du kan bruke naturell eller den er som er smaksatt med dill. Alternativt kan du bruke en annen type kremost, for eksempel Philadelphia naturell eller med gressløk.
♥ Jeg anbefaler at du bruker seterrømme og ikke lettrømme, og også kremost med vanlig fettinnhold i stedet for mager. Dette fordi røkelakskremen da blir tykk og kremete. Bruker du i stedet lettprodukter, vil smaken bli like god, men konsistensen på kremen mer tyntflytende.
♥ Røkelakskremen kan gjerne stå i kjøleskapet i et par timer eller over natten. Da blir den tykkere i konsistensen.
♥ Røkelakskrem holder seg god i 4- 5 dager. Oppbevar den i kjøleskapet enten i en plastboks eller i serveringsskålen som er dekket til med plastfolie.
Skriv ny kommentar