Rømmekake med bringebær

Legg noen frosne bringebær på toppen av kaken neste gang du lager "Rømmekake", og du får en ekstra nydelig og frisk vri på denne saftige formkaken!

Rømmekake med bringebær
Ingredienser

2 store egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
250 g frosne bringebær (gjerne lettsukrede)

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel bringebærene over kaken (bærene trenger ikke å tines). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 50-60 min (sjekk med kakenål).

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Sikt over litt melis til pynt.

Tips

Merk at de frosne bringebærene gjør at kaken trenger litt lenger steketid enn det som er vanlig for "Rømmekake".

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift