Rømmekake

Rømmekake

28.01.2005
Rømmekake

Ingredienser

2 store egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 40-45 min.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Sikt over litt melis til pynt.

Tips

Kaken får enda lavere fettinnhold hvis du bytter ut lettrømme med rømmekolle.

Kaken er kjempefin å fryse.

Se varianter på detsoteliv.no som "Valnøttkake med rømme", "Nøttekake med rømme", "Kokoskake med rømme", "Eplekake med rømme", "Rømmekake med bringebær". Se også sjokoladekakevarianten "Kosekake", langpanneversjonen "Rømmekake i langpanne" og "Rømmemuffins". Kaken kan dessuten fylles med pisket krem og syltetøy, se "Rømmekake Viktoria".

28.01.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Viktig, viktig! Melis er ikkje berre til pynt, det er avgjerande for at kaka skal bli så god som ho kan bli.

vidunderlig påskekake, holbar og mektig med vennlig hilsen tone

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter