Rullekake (Swissrull)

Rullekake (Swissrull)
Ingredienser

4 egg
175 g sukker
1,5 dl hvetemel
3 ss potetmel
0,5 ts bakepulver

Fyll:
ca 2 dl tykt jordbær- eller bringebærsyltetøy

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i eggedosisen.

Smør deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek ved 180°C i 8-10 min (pass nøye på at kaken ikke blir for brun).

Hvelv kaken over på et sukret klede og fjern bakepapiret (se tips). Avkjøl kaken med langpannen over i ca 15 min (dette gjør at kaken holder seg myk).

Smør et jevnt lag med tykt syltetøy utover kaken (se tips). Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og legg rullekaken på et passende fat. Sikt over melis før servering.

Tips

Synes du det er vanskelig å ta bakepapiret av den stekte kaken, kan det hjelpe å ha litt kaldt vann oppå papiret. Dra så det våte papiret forsiktig av kaken.

Bruk 1,5 - 2 dl syltetøy til å fylle rullekaken. Nøyaktig mengde avhenger av hvor søt og klissete kake du vil ha. Bruker du for mye syltetøy, vil kaken bli for søt og syltetøyet vil tyte ut når du ruller sammen kaken. Syltetøyet bør dessuten ha tykk konsistens. Bruker du rørte bær eller tynt syltetøy (typisk for syltetøy med mindre sukkerinnhold), må du bruker mindre mengde syltetøy.

Rullekaken er kjempefin å fryse.

Kakekategori
Allergier og preferanser

6 kommentarer

Oppskriften er fin, men på bare 180 grader tørker rullekaken mer enn den stekes. Jeg steker på 220 grader isteden i 6-7 minutter for et saftigere resultat.
Et godt tips til sukkerbrød og rullekake laget av sukkerbrødrøre. Ha i 1/2 dl kokende vann etter at du har pisket eggedosis og pisk videre på lav hastighet i 30-40 sek før du forsiktig blander inn det tørre. Det kokende vannet binder eggene til en mer stabil røre og det sørger for at kaken hever og således steker jevnt.

Åh, så nydelig et kakefat! Er på utkikk etter akkurat et sånt! Kan jeg spørre hvor du har fått tak i det? Synes det er vanskelig å finne et som ikke ser kjedelig ut.. Evt hvor langt/bredt bør et rullekake-fat være? :)

Har prøvd mange rullekaker... failed every time! Og testet denne fikk det nesten til, syns det er litt lite mel... og ja. Den sitter godt fast i bakepapir og nesten ikke noe "deig" igjen.

Denne rullekaka ble bare amazing god. Fikk så mye skryt av den, baket den til bursdsgsselakap

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift