Safrankake

Safrankake

14.12.2009
Safrankake

Ingredienser

3 store egg
2 dl sukker
100 g smør
0,5 g safran (se tips)
1 ts bakepulver
3 dl hvetemel
2 dl rosiner

Pynt:
15 skåldede mandler

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland inn i eggedosisen sammen med støtt safran (se tips). Bland rosinene med litt av melet (dette forhindrer at rosinene synker til bunns i kaken under stekingen). Sikt resten av melet med bakepulver og vend inn i deigen. Rør i de melete rosinene til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 30 min. Hakk mandlene og strø over toppen av kaken. Stek kaken ytterligere ca 20 min, eller til den virker gjennomstekt (sjekk med kakenål).

Avkjøl kaken i formen før den forsiktig tas ut og legges over på et fat.

Tips

Safran fås kjøpt ferdig pulverisert i små poser på 0,5 g. Alternativt kan du kjøpe safran i tråder som knuses med morter med en sukkerbit før du har den i deigen.

"Safrankake" egner seg godt til frysing.

14.12.2009
Kakekategori: 

2 kommentarer

Hei!
Jeg bakte nettopp denne kaken. Fulgte oppskrift til pubkt og prikke, men den har ikke hevet seg i det hele tatt. Skjønner ikke hva som gikk galt :-/
Det har gått strålende med alle andre oppskriftene dine som jeg har brukt da :-)

Hm, høres rart ut. Pisket du eggedosisen skikkelig tykk? Med både eggedosis og bakepulver i deigen, skal kaken bli høy og fin. Men stekte du kaken til den var helt gjennomstekt? Ellers kan den klappe litt sammen igjen.. Håper uansett at du likte smaken da:)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter