Sashimi med mango og avokado

Sashimi er hentet fra det japanske kjøkken og består av tynne skiver rå fisk, som, i motsetning til sushi, serveres uten ris. Mest populært er det å bruke rå laks, som da må være av beste kvalitet (derav begrepet "sashimikvalitet").

Mango og avokado, i tillegg til sesamfrø, vårløk og koriander, er populært tilbehør til laksebitene. Som smakstilsetter serverer jeg dessuten wasabimajones, chilimajones, syltet ingefær (gari) og en hjemmelaget ponzusaus, som man kan dyppe bitene i.

Lettvint og smakfullt, og noe som kan serveres som en forrett eller som en del av en større sushimeny. 

 

 

Ingredienser: 

♥ 200 g laksefilet av sushikvalitet (se tips)
♥ 2 avokado
♥ 2 mango
♥ 1 vårløk
♥ fersk koriander
♥ sesamfrø 

Ponzusaus:
♥ 1 dl soyasaus
♥ 2 ss riseddik
♥ 1 ss flytende honning
♥ 1 ss sesamolje
♥ 1 lime, presset saft
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 1 chili, finhakket (uten frø)
♥ 1 cm fersk ingefær

Servering: 
♥ syltet ingefær 
♥ 1 lime
♥ chilimajones
♥ wasabimajones


Fremgangsmåte: 

Start med å gjøre klar ponzusausen: 

 

 

Bland soyasaus med riseddik, flytende honning, presset saft av lime og sesamolje. 

Finhakk hvitløksfeddet, chili (renset for frø, se tips) og fersk ingefær og tilsett. 

Kjør dette raskt sammen i en liten food processor eller med en stavmikser.

 

 

 

 

Sil blandingen slik at du får en klar saus og ha den i en skål.

 

 

Sashimi: 

Skjær laksefileten i tynne skiver (ca. 0,5 cm). 

Rens avokado og mango og skjær også disse i tynne skiver. 

Dander laks, avokado og mango utover på et fat. Du kan legge skivene i et ryddig mønster som på bildet, eller mer vilkårlig som en sashimisalat. 😄

 

 

Legg også syltet ingefær, limebåter, chilimajones og wasabimajones på tallerkenen, eller ha dette i små skåler for seg. 

Dryss over hakket vårløk, fersk koriander og sesamfrø. 

 

 

 

Tips: 

♥ Det er viktig at du bruker laks av sashimikvalitet, som altså kan tilberedes rett ut av pakken. Jeg bruker salmalaks (back loin / ryggfilet). 

♥ Mango og avokado bør være godt modne og myke for best resultat. Bruk helst gul mango hvis du får tak i, som har klart søtest og best smak.

♥ Både chilimajones og wasabimajones kan fås kjøpt ferdig. Alternativt kan du lage din egen chilimajones ved å blande vanlig majones med sriracha (thailandsk chilisaus) og din egen wasabimajones ved å blande vanlig majones med wasabi (som fås kjøpt på små tuber). 

 

 

♥ Retten kan oppbevares i kjøleskapet i et par timer (dekk da til med plastfolie), men bør serveres samme dag. 
 

Se også Sashimisalat med avokado- og wasabikrem

 

 

God fornøyelse! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sashimi med mango og avokado
Ingredienser

♥ 200 g laksefilet av sushikvalitet (se tips)
♥ 2 avokado
♥ 2 mango
♥ 1 vårløk
♥ fersk koriander
♥ sesamfrø 

Ponzusaus:
♥ 1 dl soyasaus
♥ 2 ss riseddik
♥ 1 ss flytende honning
♥ 1 ss sesamolje
♥ 1 lime, presset saft
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 1 chili, finhakket (uten frø)
♥ 1 cm fersk ingefær

Servering: 
♥ syltet ingefær 
♥ 1 lime
♥ chilimajones
♥ wasabimajones

Fremgangsmåte

Start med å gjøre klar ponzusausen: 
Bland soyasaus med riseddik, flytende honning, presset saft av lime og sesamolje. 

Finhakk hvitløksfeddet, chili (renset for frø, se tips) og fersk ingefær og tilsett. 

Kjør dette raskt sammen i en liten food processor eller med en stavmikser. Sil blandingen slik at du får en klar saus og ha den i en skål.

Sashimi: 
Skjær laksefileten i tynne skiver (ca. 0,5 cm). 

Rens avokado og mango og skjær også disse i tynne skiver. 

Dander laks, avokado og mango utover på et fat. Du kan legge skivene i et ryddig mønster som på bildet, eller mer vilkårlig som en sashimisalat. 😄

Legg også syltet ingefær, limebåter, chilimajones og wasabimajones på tallerkenen, eller ha dette i små skåler for seg. 

Dryss over hakket vårløk, fersk koriander og sesamfrø. 

Tips

♥ Det er viktig at du bruker laks av sashimikvalitet, som altså kan tilberedes rett ut av pakken. Jeg bruker salmalaks (back loin / ryggfilet). 

♥ Mango og avokado bør være godt modne og myke for best resultat. Bruk helst gul mango hvis du får tak i, som har klart søtest og best smak.

♥ Både chilimajones og wasabimajones kan fås kjøpt ferdig. Alternativt kan du lage din egen chilimajones ved å blande vanlig majones med sriracha (thailandsk chilisaus) og din egen wasabimajones ved å blande vanlig majones med wasabi (som fås kjøpt på små tuber). Se også oppskrift på kjempegod Avokado- og wasabikrem

♥ Retten kan oppbevares i kjøleskapet i et par timer (dekk da til med plastfolie), men bør serveres samme dag. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift