Schwarzwälder Kirschtorte

Schwarzwälder Kirschtorte
Ingredienser

Kakebunn:
7 egg
250 g sukker
60 g smør
150 g hvetemel
50 g potetmel
50 g kakao

Dynking:
8 ss kirsch

Kirsebærfyll:
350 g hermetiske kirsebær (se tips)
1 dl saft fra kirsebærene (se tips)
40 g sukker
3 ts potetmel + litt vann

Fyll og pynt:
7,5 dl kremfløte
60 g sukker
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis (dette tar minst 10 minutter med elektrisk mikser). Smelt smøret og rør i. Sikt i de tørre ingrediensene. Rør forsiktig til deigen er jevn og klumpfri.

Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 190°C i 30-35 min. La kaken stå i formen og sett den i kjøleskapet over natten (se tips).

Dagen etter løsnes kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i tre bunner og dynk dem godt med kirsch.

Sil kirsebærsaften fra kirsebærene, men spar på 1 dl av kirsebærsaften. Plukk ut 16 pene kirsebær til pynt og sett dem i kjøleskapet til kaken er klar for pynting. Ha resten av kirsebærene, kirsebærsaften, sukker og potetmel rørt ut i litt vann i en kjele. Gi det hele et oppkok under stadig omrøring, slik at blandingen tykner. Avkjøl.

Pisk kremfløten sammen med sukkeret til luftig krem. Fyll hvert kakelag med pisket krem og de kokte kirsebærene (trykk kirsebærene godt ned i kremen). Dekk hele kaken med et jevnt lag krem.

Pynt kaken med sprøytede kremtopper, kirsebær og høvlet, mørk sjokolade på toppen og nederst langsmed kanten av kaken (se tips). La kaken stå og trekke i et par timer i kjøleskapet før servering.

Tips

Du bruker 1 stort glass med hermetiske kirsebær til denne kaken (700 g hvorav 350 g kirsebær).

Kirschen setter sitt særpreg på denne kaken, men kan selvsagt sløyfes dersom du ønsker en alkoholfri kake.

Det er smart å la kakebunnen stå i kjøleskapet over natten fordi den da er mye lettere å dele i tre bunner.

Sjokoladepynten på toppen av kaken som du ser på bildet er laget ved å smøre smeltet kokesjokolade utover et stykke bakepapir og så la det stivne i kjøleskapet. Deretter har jeg skjært opp sjokoladen i strimler med en bakkelspore. Det går fint å pynte kaken med vanlig revet sjokolade i stedet.

Kakekategori
Allergier og preferanser

6 kommentarer

Hei Kristine! Denne kaken tenkte jeg blir stas å lage til min tyske samboer! :) men jeg har foreløpig ikke funnet hermetiske kirsebær!! Hvor kan jeg få tak i dette? Takk for en fantastisk blogg! Det er alltid din jeg går til når det skal bakes! :)

Du finner det på litt større butikker, som Meny :-) De står som regel sammen med gelé-produkter, kompott og iskremsaus fra flaske (Freia). Del gjerne din erfaring med å lage denne kaken, jeg har tenkt å prøve selv!

Ok! Det er desverre ingen Meny i distriktet her! Men jeg skal prøve CC! Denne kirsebær-kompotten har jeg jo funnet!! Kan man bruke den? Ja det skal jeg gjøre Carmen! Har tenkt å prøve i helgen! (Hvis jeg finner kirsebær!!!)

Oppskriften er helt feil, ikke bruk den, det er nok å se stort det brukes bare 8(!) Spise skjeer av kirch til dunking og ingen bakepulver for sukkerbunn. Det var katastrofe kake.

Må si meg enig med Anastasia og Helga her. Har laget mange, mange kaker fra Det Søte Liv og har nesten utelukkende vært suksess, men denne oppskriften var totalt katastrofe! Det er noe som ikke stemmer, mangler kanskje bakepulver? Bunnen ble hard nok til å bruke som våpen.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift