Scones med rosiner

06.04.2016


Hei!  Heart 

Det er kanskje travle dager for deg også...?

Men du har vel likevel lyst på noe godt i farta?  Wink 

I påsken lagde jeg noen supergode og spennende Scones med appelsin og kvikklunsj.

Jeg har her brukt den samme gode oppskriften for å lage mer alminnerlige Scones med rosiner som passer kjempegodt å kose seg med på travle hverdager.

 


Det fine med scones er at de er så raske å lage. Med denne oppskriften blir sconesene dessuten kjempemyke og luftige, og KNALLGODE!

Oppskriften gir 12 stk.

 

Ingredienser:

♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss bakepulver
♥ 160 g kaldt smør (se tips)
♥ 1 dl helmelk
♥ 1 egg
♥ 100 g rosiner
 

Fremgangsmåte:

Ha mel, sukker og bakepulver i en food processor. Del det kalde smøret opp i terninger og ha smørterningene i food processoren sammen med det tørre. Kjør dette raskt sammen slik at smøret smuldrer seg opp i melblandingen til bittesmå smørklumper. Ha blandingen i en rørebolle.

I en annen bolle vispes melk og egget sammen med en gaffel.

Ha så væsken i bollen med det tørre. Nå er det viktig å ikke røre mer enn absolutt nødvendig for at sconesene skal bli myke og luftige. Jeg bruker bare en gaffel og blander deigen lett sammen. Den skal være litt klissete. Bland også rosinene raskt med deigen.

Strø litt ekstra hvetemel på bakebordet og ha deigen på bordet. Klem deigen et par ganger så den blir jevn og klapp den så utover med hendene, ca 4-5 cm tykkelse.  Bruk en rund utstikker (eller et lite vannglass) og stikk ut runde scones.

Legg sconesene på en bakepapirdekket stekeplate og stek dem midt i ovnen ved 220°C i 12-15 minutter. Sconesene er ferdige når de er gjennomstekte og lys gylne i fargen.

 

 

Nystekte scones er noe av det beste som finnes!

 


Tips:

♥ Jeg bruker bevisst kaldt smør når jeg lager disse sconesene. Det gjør at smøret smuler seg i det tørre uten å smelte helt, hvilket gjør at sconesene får ekstra god konsistens.

♥ Når man lager scones, er det alltid viktig å huske på at deigen skal knas så lite som mulig. Jeg pleier å bruke en gaffel når jeg blander deigen i starten, og bruker hendene forsiktig bare helt til slutt for å klemme deigen sammen. Da unngår man harde, kompakte scones og får scones med myk og luftig konsistens i stedet.

♥ Scones smaker aller best varme rett fra ovnen, og bør spises samme dag de er laget. Hvis de oppbevares lenger, kan de bli tørre, men da hjelper det å varme dem litt i mikroen. Scones er kjempefine å fryse og tiner raskt! De bør da fryses samme dag de er laget og spises samme dag de tines.

 

 

Scones er kjempegode som de er, men kan også gjerne serveres med smør og godt syltetøy.

 

 

I love it!  Yum

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Scones med rosiner

Ingredienser

♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss bakepulver
♥ 160 g kaldt smør (se tips)
♥ 1 dl helmelk
♥ 1 egg
♥ 100 g rosiner

Fremgangsmåte

Ha mel, sukker og bakepulver i en food processor. Del det kalde smøret opp i terninger og ha smørterningene i food processoren sammen med det tørre. Kjør dette raskt sammen slik at smøret smuldrer seg opp i melblandingen til bittesmå smørklumper. Ha blandingen i en rørebolle.

I en annen bolle vispes melk og egget sammen med en gaffel.

Ha så væsken i bollen med det tørre. Nå er det viktig å ikke røre mer enn absolutt nødvendig for at sconesene skal bli myke og luftige. Jeg bruker bare en gaffel og blander deigen lett sammen. Den skal være litt klissete. Bland også rosinene raskt med deigen.

Strø litt ekstra hvetemel på bakebordet og ha deigen på bordet. Klem deigen et par ganger så den blir jevn og klapp den så utover med hendene, ca 4-5 cm tykkelse.  Bruk en rund utstikker (eller et lite vannglass) og stikk ut runde scones.

Legg sconesene på en bakepapirdekket stekeplate og stek dem midt i ovnen ved 220°C i 12-15 minutter. Sconesene er ferdige når de er gjennomstekte og lys gylne i fargen.

Tips

♥ Jeg bruker bevisst kaldt smør når jeg lager disse sconesene. Det gjør at smøret smuler seg i det tørre uten å smelte helt, hvilket gjør at sconesene får ekstra god konsistens.

♥ Når man lager scones, er det alltid viktig å huske på at deigen skal knas så lite som mulig. Jeg pleier å bruke en gaffel når jeg blander deigen i starten, og bruker hendene forsiktig bare helt til slutt for å klemme deigen sammen. Da unngår man harde, kompakte scones og får scones med myk og luftig konsistens i stedet.

♥ Scones smaker aller best varme rett fra ovnen, og bør spises samme dag de er laget. Hvis de oppbevares lenger, kan de bli tørre, men da hjelper det å varme dem litt i mikroen. Scones er kjempefine å fryse og tiner raskt! De bør da fryses samme dag de er laget og spises samme dag de tines.

2 kommentarer

Hei!

Skal det virkelig være 1 ss bakepulver i scones eller kan det være feil?

Takk for at du deler så mange gode oppskrifter. Min favoritt er vanlje- og sjololademuffins og sitronmuffins.

Scones er kjempegodt. Takk skal du ha.:) - Lurer på hvilket syltetøy eller gele du har avbildet ovenfor, det ser veldig godt ut.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet