
150 g smør
3 egg
4,5 dl sukker
2,5 dl hvetemel
2,5 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
6 ss kakao
Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp (ikke pisk eggedosis). Rør i smøret. Sikt i de øvrige ingrediensene og bland alt raskt sammen.
Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 35 min (kaken kjennes fortsatt litt myk ut i midten). Avkjøl kaken helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Kaken er holdbar lenge hvis den pakkes inn i plast og oppbevares i kjøleskapet. Den er også fin å fryse.
Kaken kan pyntes med pisket krem og friske bær eller sjokoladesaus (se "Sjokoladekake for den late"). Eller du kan servere kaken som den er, eventuelt sammen med vaniljeis og rørte jordbær.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4359 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 993
Brukere i dag: 6918
Brukere siste 7 dager: 134523
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar