Seig sjokoladekake

Seig sjokoladekake

04.05.2005
Seig sjokoladekake

Ingredienser

150 g smør
3 egg
4,5 dl sukker
2,5 dl hvetemel
2,5 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
6 ss kakao

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp (ikke pisk eggedosis). Rør i smøret. Sikt i de øvrige ingrediensene og bland alt raskt sammen.

Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 35 min (kaken kjennes fortsatt litt myk ut i midten). Avkjøl kaken helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Tips

Kaken er holdbar lenge hvis den pakkes inn i plast og oppbevares i kjøleskapet. Den er også fin å fryse.

Kaken kan pyntes med pisket krem og friske bær eller sjokoladesaus (se "Sjokoladekake for den late"). Eller du kan servere kaken som den er, eventuelt sammen med vaniljeis og rørte jordbær.

04.05.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter