Seig sjokoladekake

Dette er en slik sjokoladekake som er ideell å lage hvis du plutselig er veldig sugen på noe kjempegodt!  Yum  

 

 

Sjokoladekaken inneholder en god del sukker, og dette gir kaken en helt spesiell og deilig konsistens.

Kaken blir litt seig på overflaten og får en myk og klissete indre kjerne.

 

 

Kaken inneholder kun standardingredienser som de fleste har i skapet, er svært rask å lage og smaker vidunderlig!

 

Ingredienser: 

♥ 150 g smør
♥ 6 ss kakao
♥ 3 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 2,5 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte: 

Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kakaopulveret. Rør så kakaopulveret løser seg helt opp.

Pisk egg og sukker lett sammen (du trenger ikke å piske eggedosis). Rør inn det smeltede sjokoladesmøret. Sikt sammen hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og tilsett. Bland alt raskt sammen. Det skal bli en tykk og seig sjokoladedeig.

Ha deigen jevnt utover i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter (kaken skal fortsatt kjennes myk ut i midten). Avkjøl kaken helt i formen (se tips).

Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

 

 

Sett kaken på et passende fat (eller kakerist) og sikt over litt melis til pynt.

 

 

Seig og superdigg sjokoladekake!  ♥

 

 

 

Tips: 

♥ Siden denne kaken blir såpass bløt, er det er viktig at den avkjøles helt i formen før den tas ut av formen, ellers kan den lett gå i stykker. 

♥ Kaken er holdbar lenge hvis den pakkes inn i plast og oppbevares i kjøleskapet. Den er også fin å fryse.

♥ Kaken kan pyntes med pisket krem og sjokoladesaus (se Sjokoladekake for den late). Eller du kan servere kaken som den er, eventuelt sammen med vaniljeis og rørte jordbær.

 

 

NAM! 

 

 

Ha en god, ny uke, da dere..!  Smile 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Seig sjokoladekake
Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 6 ss kakao
♥ 3 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 2,5 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kakaopulveret. Rør så kakaopulveret løser seg helt opp.

Pisk egg og sukker lett sammen (du trenger ikke å piske eggedosis). Rør inn det smeltede sjokoladesmøret. Sikt sammen hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og tilsett. Bland alt raskt sammen. Det skal bli en tykk og seig sjokoladedeig.

Ha deigen jevnt utover i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter (kaken skal fortsatt kjennes myk ut i midten). Avkjøl kaken helt i formen (se tips). Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og sikt over litt melis til pynt.

Tips

♥ Siden denne kaken blir såpass bløt, er det er viktig at den avkjøles helt i formen før den tas ut av formen, ellers kan den lett gå i stykker. 

♥ Kaken er holdbar lenge hvis den pakkes inn i plast og oppbevares i kjøleskapet. Den er også fin å fryse.

♥ Kaken kan pyntes med pisket krem og sjokoladesaus (se Sjokoladekake for den late). Eller du kan servere kaken som den er, eventuelt sammen med vaniljeis og rørte jordbær.

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Denne kaken smaker helt magisk! Stor favoritt! Anbefales på det høyeste

Stekte den midt i ovnen på 180 grader i 35 minutter og den var fremdeles flytende. Kan med fordel legge på en del minutter

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift