Brukere online: 1554
Brukere i dag: 29881
Brukere siste 7 dager: 170831
Shoyu poké er en populær rett fra Hawaii som er inspirert av det japanske kjøkken. Retten består av marinert, rå fisk som serveres i skåler - gjerne som en "pū-pū" (som betyr "appetittvekker" på hawaiisk).
I motsetning til enda mer velkjente Poké Bowls, serveres Shoyu poké som regel uten ris i skålen og særlig annet tilbehør, og mer som en rendyrket fiskesalat ("shoyu" betyr soyasaus, og "poké" betyr å kutte noe i små biter på hawaiisk). Men det er ikke noe i veien for å servere ris ved siden av som jeg har gjort her, og fiskebitene kan blandes med hakket løk, nøtter, agurk, avokado eller lignende.
Sammenlignet med japansk Sashimi, deles fisken her i terninger og blandes med en soyasausbasert marinade, mens man når man lager sashimi deler fisken i tynne skiver som dyppes en og en i soyasaus når man spiser dem.
Den kanskje mest vanlige varianten av Shoyu poké lages med rå tunfisk (Shoyu ahi poké), men jeg liker versjonen med rå laks mye bedre.
Deilig, lettvint sommermat!
Oppskriften passer til 2 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 500 g rå laks (sashimikvalitet, se tips)
♥ 2 ss soyasaus
♥ 1 ss østersaus (oyster sauce, se tips)
♥ 1 ts sesamolje
♥ 0,5 ts sambal oelek (se tips)
♥ 1 ts revet ingefær
♥ 0,5 dl hakket løk
♥ 0,5 dl hakket vårløk
♥ 1 ts hvite sesamfrø
Tilbehør:
♥ 1 avokado
♥ 2 porsjoner kokt jasminris
♥ sorte sesamfrø
Fremgangsmåte:
Skjær fisken i terninger.
Bland soyasaus, østersaus, sesamolje, sambal oelek og finrevet ingefærmos.
Hakk løk og vårløk.
Ha dette i skålen med marinaden. Tilsett lakseterningene.
Bland det hele godt sammen. Fordel i to skåler. Dryss over sesamfrø.
Shoyu poké - en skål med deilig, marinert laks.
Serveres gjerne sammen med kokt jasminris.
Selv synes jeg det gjør seg veldig godt med en halv avokado i skålen.
Det blir dekorativt om du drysser sorte sesamfrø over avokadoen og risen.
Tips:
♥ Det er viktig at du bruker laks av sashimikvalitet, som altså kan tilberedes rett ut av pakken. Jeg bruker salmalaks (back loin / ryggfilet).
♥ Ingrediensene som brukes i marinaden fås kjøpt i de fleste velassorterte matbutikkene. Soyasaus, østersaus og sesamolje er klassiske ingredienser i det asiatiske kjøkkenet. Sambal oelek er en indonesisk chilisaus som gir litt sting til marinaden. Du kan alternativt bruke sriracha (thailandsk chilisaus) eller en liten teskje gochujang (koreansk chilipaste).
♥ Shoyu poké kan oppbevares i kjøleskapet i et par timer (dekk da til med plastfolie), men bør serveres samme dag.
Velbekomme!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g rå laks (sashimikvalitet, se tips)
♥ 2 ss soyasaus
♥ 1 ss østersaus (oyster sauce, se tips)
♥ 1 ts sesamolje
♥ 0,5 ts sambal oelek (se tips)
♥ 1 ts revet ingefær
♥ 0,5 dl hakket løk
♥ 0,5 dl hakket vårløk
♥ 1 ts hvite sesamfrø
Tilbehør:
♥ 1 avokado
♥ 2 porsjoner kokt jasminris
♥ sorte sesamfrø
Skjær fisken i terninger.
Bland soyasaus, østersaus, sesamolje, sambal oelek og finrevet ingefærmos.
Hakk løk og vårløk. Ha dette i skålen med marinaden. Tilsett lakseterningene.
Bland det hele godt sammen. Fordel i to skåler. Dryss over sesamfrø.
Selv synes jeg det gjør seg veldig godt med en halv avokado i skålen.
Serveres sammen med kokt jasminris.
Det blir dekorativt om du drysser sorte sesamfrø over avokadoen og risen.
♥ Det er viktig at du bruker laks av sashimikvalitet, som altså kan tilberedes rett ut av pakken. Jeg bruker salmalaks (back loin / ryggfilet).
♥ Ingrediensene som brukes i marinaden fås kjøpt i de fleste velassorterte matbutikkene. Soyasaus, østersaus og sesamolje er klassiske ingredienser i det asiatiske kjøkkenet. Sambal oelek er en indonesisk chilisaus som gir litt sting til marinaden. Du kan alternativt bruke sriracha (thailandsk chilisaus) eller en liten teskje gochujang (koreansk chilipaste).
♥ Shoyu poké kan oppbevares i kjøleskapet i et par timer (dekk da til med plastfolie), men bør serveres samme dag.
Skriv ny kommentar