Klassisk sashimi av laks

Sashimi består av tynne skiver rå fisk, som serveres uten ris. Av fiskevariantene bruker jeg helst rå laks, og vi er jo heldige som har så lett tilgang på verdens beste laks her i Norge. 😊

Jeg har her pyntet lakseskivene med hakket vårløk og sesamfrø. Klassisk tilbehør til sashimi er for øvrig gjerne wasabi, majones, chilimajones og syltet ingefær ("gari"). 

Hver laksebit dyppes i soyasaus, som gjerne kan blandes med litt wasabi eller med noen skiver fersk chili. Alternativt kan du lage en Ponzusaus som dipp.

Superenkelt og godt! 

 

 

Se også Sashimi med mango og avokado og Sashimisalat med avokado- og wasabikrem

 

 

Oppskriften passer til 4 porsjoner.

 

Ingredienser: 

♥ 500 g rå laks (sashimikvalitet, se tips)
♥ 1 vårløk
♥ 1 ss sesamfrø

Tilbehør:
♥ 2 ts wasabi
♥ 2 ss majones
♥ 2 ss chilimajones
♥ 1 dl syltet ingefær
♥ 2 dl soyasaus
♥ 0,5 chili

 

Fremgangsmåte: 

Skjær laksen i tynne skiver og dander dem på et fat.

Dryss over hakket vårløk og sesamfrø.

Pynt fatet med små topper av wasabi, majones og chilimajones i tillegg til syltet ingefær, eller server dette i små skåler ved siden av. 

Ha soyasaus i en liten skål, gjerne med noen skiver fersk chili. Server soyasausen som dipp ved siden av fisken.

 

 

 

Det kan vel knapt bli enklere!  😊

 

 

Sashimi gjør seg godt som forrett, eller som del av en større sushimeny. 

 

 

Tips: 

♥ Det er viktig at du bruker laks av sashimikvalitet, som altså kan tilberedes rett ut av pakken. Jeg bruker salmalaks (back loin / ryggfilet). 

 

 

♥ Sashimi kan varieres med ulike typer rå fisk, men husk alltid å sikre kvaliteten og at fisken kan spises rå. Hvis du ikke er helt sikker på at fisken kan spises rå rett fra pakken, bør du fryse den i minst 24 timer før du bruker den. 

♥ Tilbehøret kan suppleres med for eksempel noen skiver reddik, agurk og frisk koriander. Du kan tilsette en skvis lime og noen skiver hakket hvitløk i soyasausen. 

 

 
Velbekomme! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Klassisk sashimi av laks
Ingredienser

♥ 500 g rå laks (sashimikvalitet, se tips)
♥ 1 vårløk
♥ 1 ss sesamfrø

Tilbehør:
♥ 2 ts wasabi
♥ 2 ss majones
♥ 2 ss chilimajones
♥ 1 dl syltet ingefær
♥ 2 dl soyasaus
♥ 0,5 chili

Fremgangsmåte

Skjær laksen i tynne skiver og dander dem på et fat.

Dryss over hakket vårløk og sesamfrø.

Pynt fatet med små topper av wasabi, majones og chilimajones i tillegg til syltet ingefær, eller server dette i små skåler ved siden av. 

Ha soyasaus i en liten skål, gjerne med noen skiver fersk chili. Server soyasausen som dipp ved siden av fisken.

Tips

♥ Det er viktig at du bruker laks av sashimikvalitet, som altså kan tilberedes rett ut av pakken. Jeg bruker salmalaks (back loin / ryggfilet). 

♥ Sashimi kan varieres med ulike typer rå fisk, men husk alltid å sikre kvaliteten og at fisken kan spises rå. Hvis du ikke er helt sikker på at fisken kan spises rå rett fra pakken, bør du fryse den i minst 24 timer før du bruker den. 

♥ Tilbehøret kan suppleres med for eksempel noen skiver reddik, agurk og frisk koriander. Du kan tilsette en skvis lime og noen skiver hakket hvitløk i soyasausen. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift