Sirupssnipper

Sirupssnipper baker jeg alltid til jul!

Oppskriften inneholder en aldri så liten hemmelighet: som hevingsmiddel skal det brukes både hornsalt og natron. Dette gjør at kakene blir ekstra sprø!

I tillegg har kakene NYDELIG smak!

Sirupssnipper
Ingredienser

150 g smør
125 g mørk sirup
125 g sukker
1 dl kremfløte
1/4 ts pepper
0,5 ts ingefær
0,5 ts nellik
0,5 ts kanel
0,5 ts natron
0,5 ts hornsalt
500 g hvetemel

Pynt:
1 eggehvite
skåldede mandler

Fremgangsmåte

Ha smør, sirup, sukker og fløte i en kjele og varm opp blandingen til alt er smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl litt.

Bland inn krydderet, natron og hornsalt (da vil blandingen starte å bruse litt). Rør godt med en visp slik at alle klumper fjernes.

Bland så inn hvetemelet. Det skal bli en nokså bløt deig.

Dekk til deigen med plast og sett den i kjøleskapet i noen timer, til den er fast nok til å kunne kjevles (se tips). 

Kjevle ut deigen tynt (se tips). Skjær ut snipper med bakkelsspore (se tips). Legg snippene på bakepapirdekkede stekeplater.

Legg en halv skåldet mandel på hver kake. Smør littegrann eggehvite på undersiden av mandelen, slik at den fester seg godt til kaken under stekingen.

Stek Sirupssnippene midt i ovnen ved 175°C i 5-10 minutter (se tips). Avkjøles på rist.

Tips

Når deigen er nylaget, er den for bløt å kunne kjevles ut. Etter noen timer i kjøleskapet, blir den derimot fast og smidig og er lett å kjevle. Min erfaring er at deigen ikke bør stå i kjøleskapet over natten, for da synes jeg den blir alt for hard og kornete og vanskelig å kjevle. 

Vil du ha lysere Sirupssnipper, kan du bruke lys sirup i stedet for mørk sirup.

For å få sprø kaker er det viktig at deigen kjevles ut tynt. Bruk litt ekstra mel på bakebordet, eller bruk en kjevlematte av plast (da trengs det så å si ikke noe ekstra mel).

For å få sprø kaker er det også viktig at kakene ikke stekes for kort. På den annen siden skal de ikke bli brent heller. Følg derfor godt med under stekingen.

Snipper lager du ved å først skjære loddrette striper i den utkjevlede deigen med bakkelssporen, og deretter striper på skrå. Hvis du er opptatt av at Sirupssnippene skal ha jevnstor størrelse, kan du skjære ut en snipp i papp i den størrelsen du vil ha, og bruke den som mal.

Sirupssnipper oppbevares i tettsluttet kakeboks. Vent til kakene er helt, helt kalde før du har dem i boksen, ellers mykner de. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

11 kommentarer

Jeg ha bakt sirupssnipper i mange år, og ville prøve en ny oppskrift. Men denne er ikke god. Deigen er smuldrete og umulig å kjevle ut. Den virket alt for fet, og benken blir bare klissete og full av biter som løsner når deigen kjevles ut.

Ja, selvfølgelig!
Jeg gikk husmorskolen for 45 år siden, og har prøvd noen oppskrifter
De kakene jeg fikk kjevlet ut smakte godt, men mandelen satt ikke fast. Jeg har aldri behøvd lime den med eggehvite, og gjorde det ikke nå heller, for tungvint. Så det blir vel gammel-oppskriften neste år. Men det er jo alltid gøy å prøve noe nytt og spennende...og så finne ut at det ikke nødvendigvis blir bedre enn gamle kunster

Driver og baker akkurat nå. Deigen har stått i kjøleskapet over natten. Måtte drysse på utrolig med mel under kjevling, deigen bare satte seg fast. Masse flotte oppskrifter her inne,men denne skuffet. Tilbake til min gamle oppskrift jeg også

Jeg lagde sirupssnipper for første gang for et par dager siden og fulgte denne oppskriften. Jeg opplevde ingen vanskeligheter og smaken ble helt fantastisk. Gikk helt fint å kjevle ut og fin konsistent på deigen etter en dag i kjøleskap, jeg festet ikke mandler, så det vet jeg ikke noe om, men kan absolutt anbefale denne oppskriften.

Forsøkte denne oppskriften med stort hell, og ble veldig fornøyd. Limte fast mandlene og brukte lite mel ved utbaking, og de ble kjempegode og sprø. Kan anbefales på det varmeste.

Bruker denne hvert år og er like fornøyd. I år blir det tre porsjoner. Og sirupsnippene forsvinner fort

Mange flotte oppskrifter her men denne deigen var en stor skuffelse dessverre. Halve ble brukt etter noen timer i kjøleskapet og tok mere mel for og kunne kjevles ut en noe jeg har bakt tidligere. Den andre halvdelen sto kaldt over natten og var fastere men ville ikke holde sammen skikkelig ved utkjevling. Jeg kjevler vanligvis veldig tynt men det gikk ikke her da ble de alt for tørre. Synes og smaken var forholdsvis tam, ville nok lagt til mere av krydderet og en ekstra smørkladd om jeg skulle brukt denne igjen.

Skulle ønske jeg leste komnentarene før jeg lagde deigen, det her tar hel motet fra oss som ikke liker å plages. Smuldrete deig som er umulig å samle sammen. Fulgte oppskriften til punkt og prikke. Må bare kaste denne deigen og finne en annen oppskrift. Legg ut en bedre oppskrift.

Fin deig (lot den stå i kjøleskap over natta). Fikk til tynne snipper. God smak, og sprøe kaker. Jeg er på jakt etter supertynne snipper, med en annerledes sprøhet (knekkaktig) enn denne deigen gir ("smulete sprø"). Pensla kakene med tykk sukkerlake før steiking, i håp om at sukkeret skulle karamellisere og gi knekken. Det gikk nesten... Skal prøve deigen en gang til; uten natron og hornsalt og med karamellisert sukkerlake (en gang må jeg da komme i nærheten av de beste snippene jag har spist noen gang - kjøpt i en salgsbod på Fagernes i 2006).

Sorry, men denne oppskriften funket ikke i det hele tatt. Veldig smulete deig, som bare faller fra hverandre. Lot den stå i kjøleskap i 2,5 time, og ikke over natta, som mange har skrevet, og den virket veldig tørr etter å ha hatt i alt melet. Stemmer det med 500g?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift