
Brukere online: 1756
Brukere i dag: 16037
Brukere siste 7 dager: 186905
Dette er en søt, liten formkake med nydelig smak av bringebær og sitron! 😍
Se også oppskrift på Sitronkake med rosa bringebærkrem.
Sitronkake med blåbær er også veldig god!
Ingredienser:
♥ 2 egg
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl lettrømme
♥ 1 dl rapsolje (eller annen nøytral olje)
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 3 ss presset sitronsaft
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 200 g bringebær
♥ 2 ss hvetemel
Glasur:
♥ 2 dl melis
♥ 1 ss presset sitronsaft
♥ 1 ss melk
Fremgangsmåte:
Ha egg, sukker, rømme, olje, sitronskall og presset sitronsaft i en bolle.
Ha 200 gram mel, bakepulver, natron og vaniljesukker i en annen bolle. Bland det tørre godt sammen.
Finn frem bringebærene.
Sett til side 40 gram av bringebærene. Vend resterende 160 gram av bringebærene sammen med 2 ss hvetemel (dette forhindrer at bringebærene synker til bunns kaken under stekingen).
Visp eggeblandingen raskt sammen med en ballongvisp. Vend inn melblandingen med en slikkepott så du får en jevn og klumpfri deig.
Vend deretter inn de melete bringebærene (ikke rør mer enn nødvendig i deigen, se tips).
Ha deigen i en liten brødform (som rommer 1 liter) som er kledd med bakepapir.
Legg et par bringebær på toppen (resten av bringebærene sparer du til pynt).
Stek kaken midt i ovnen 175°C i ca. 50 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt (sjekk dette med kakenål før du tar kaken ut av ovnen).
La kaken avkjøles i formen til den er helt kald.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv, hvelv den ut av formen og flytt den over på et fat.
Rør sammen melis, presset sitronsaft og melk til en tykk melisglasur. Smør glasuren over kaken. Sett kaken kjølig i ca. 30 minutter slik at glasuren stivner.
Pynt kaken med noen halve bringebær før servering.
Veldig kos å skjære seg et par tykke skiver sitronkake! 😍
Denne sitronkaken er frisk og god på smak.
Tips:
♥ Jeg anbefaler å bruke friske bringebær til denne kaken. Dersom du likevel bruker frosne bringebær, trenger de ikke å tines før du vender dem inn i deigen.
♥ Rør minst mulig i deigen for å få den blandet. Det sikrer at kaken blir myk og saftig og ikke tung og kompakt.
♥ Tilpass mengden melk i melisglasuren og dropp den eventuelt helt hvis du synes at det ikke trengs. Glasuren skal bli tykk, men flytende nok til at den legger seg pent oppå kaken.
♥ Sitronkaken holder seg god i flere dager. Pakk den inn i plast og oppbevar kjølig. Den kan også fryses (men da uten bringebær på toppen).
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 egg
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl lettrømme
♥ 1 dl rapsolje (eller annen nøytral olje)
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 3 ss presset sitronsaft
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 200 g bringebær
♥ 2 ss hvetemel
Glasur:
♥ 2 dl melis
♥ 1 ss presset sitronsaft
♥ 1 ss melk
Ha egg, sukker, rømme, olje, sitronskall og presset sitronsaft i en bolle.
Ha 200 gram mel, bakepulver, natron og vaniljesukker i en annen bolle. Bland det tørre godt sammen.
Finn frem bringebærene. Sett til side 40 gram av bringebærene. Vend resterende 160 gram av bringebærene sammen med 2 ss hvetemel (dette forhindrer at bringebærene synker til bunns kaken under stekingen).
Visp eggeblandingen raskt sammen med en ballongvisp. Vend inn melblandingen med en slikkepott så du får en jevn og klumpfri deig. Vend deretter inn de melete bringebærene (ikke rør mer enn nødvendig i deigen, se tips).
Ha deigen i en liten brødform (som rommer 1 liter) som er kledd med bakepapir. Legg et par bringebær på toppen (resten av bringebærene sparer du til pynt).
Stek kaken midt i ovnen 175°C i ca. 50 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt (sjekk dette med kakenål før du tar kaken ut av ovnen).
La kaken avkjøles i formen til den er helt kald. Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv, hvelv den ut av formen og flytt den over på et fat.
Rør sammen melis, presset sitronsaft og melk til en tykk melisglasur. Smør glasuren over kaken. Sett kaken kjølig i ca. 30 minutter slik at glasuren stivner.
Pynt kaken med noen halve bringebær før servering.
♥ Jeg anbefaler å bruke friske bringebær til denne kaken. Dersom du likevel bruker frosne bringebær, trenger de ikke å tines før du vender dem inn i deigen.
♥ Rør minst mulig i deigen for å få den blandet. Det sikrer at kaken blir myk og saftig og ikke tung og kompakt.
♥ Tilpass mengden melk i melisglasuren og dropp den eventuelt helt hvis du synes at det ikke trengs. Glasuren skal bli tykk, men flytende nok til at den legger seg pent oppå kaken.
♥ Sitronkaken holder seg god i flere dager. Pakk den inn i plast og oppbevar kjølig. Den kan også fryses (men da uten bringebær på toppen).
3 kommentarer
Sitronkake med bringebær Kan…
Sitronkake med bringebær
Kan jeg bruke noe annet enn rapsolje?
Hei Nina, ja det går fint å…
Hei Nina, ja det går fint å bruke annen olje som er nøytral på smak, slik som f eks solsikkeolje.
Jeg er fornøyd med den side.
Jeg er fornøyd med den side.
Skriv ny kommentar