Sitronruter med marengs

Sitron og marengs er en fantastisk kombinasjon som går igjen i mange ulike kaker og desserter.

Denne gangen har jeg laget en myk sitronkake i liten langpanne, som jeg har toppet med et tykt lag marengs. Etter steking blir toppen av marengs sprø, mens innsiden av marengsen holder seg bløt. 

 

 

Skikkelig nydelig kake!  

 

 

Oppskriften passer til liten langpanne. 

 

Ingredienser: 

Sitronkake:
♥ 250 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 1 dl presset sitronsaft (se tips)
♥ 3 egg
♥ 3 eggeplommer
♥ 2 ts bakepulver
♥ 4 dl hvetemel

Marengs:
♥ 3 eggehviter
♥ 1,5 dl sukker

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt, romtemperert smør sammen med sukkeret til en luftig smørkrem. 

Pisk inn eggene, ett om gangen, og deretter eggeplommene (eggehvitene skal brukes til marengsen). 

Tilsett fint revet sitronskall og presset sitronsaft. 

Sikt bakepulver sammen med hvetemelet og bland dette inn til du får en jevn og klumpfri deig.

Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).

 

 

Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett sukkeret og pisk videre til du får en tykk marengs.

Bre marengsen over deigen i langpannen. 

 

 

Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i 35 - 40 minutter (se tips).

 

 

La kaken avkjøles helt i langpannen før den løftes ut og skjæres i firkanter. 

 

 

 

Altså - for en nydelig sitronkake! 

 

 

Myk sitronkake og sprø marengs er en fantastisk kombinasjon!  

 

 

Tips: 

♥ Bruk gjerne økologiske sitroner siden du her skal tilsette revet sitronskall. Hvis du ikke har det, bør du i hvert fall vaske sitronene godt i lunkent vann og tørke dem før du river skallet. Husk at skallet skal være helt fint revet og at du bare skal bruke det ytterste gule skallet fordi det hvite under skallet kan gi bitter smak på kaken. 

♥ 1 dl presset sitronsaft tilsvarer presset saft fra 2 - 3 sitroner, avhengig av hvor store og saftige de er. Det går greit å bruke saften av kun 2 sitroner selv om det skulle gi litt mindre enn 1 dl sitronsaft. 

 

 

♥ Tilpass steketiden til hvilken konsistens du ønsker på kaken. Steker du den nærmere 30 - 35 minutter, vil kaken bli litt bløt i midten (slik du ser på bildene her). Ønsker du kaken gjennomstekt, bør du steke kaken nærmere 40 minutter.

♥ Kaken stekes nederst i ovnen for at marengsen skal holde seg lys på overflaten. Du kan dekke over kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden dersom du synes at marengsen likevel begynner å bli for mørk på toppen. 

 

 

♥ For andre oppskrifter her på Det søte liv som kombinerer sitron og marengs, se blant annet:

Sitronterte med marengs
Tarte au citron meringuée (Fransk sitronterte med marengs)
Lemon Meringue Cheesecake (Ostekake med sitronkrem og marengs)
Vaniljekake med sitron og marengs
Sitroncupcakes med marengs
Pavlova med sitronkrem og bær

 

 

God fornøyelse!  😋

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sitronruter med marengs
Ingredienser

Sitronkake:
♥ 250 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 1 dl presset sitronsaft (se tips)
♥ 3 egg
♥ 3 eggeplommer
♥ 2 ts bakepulver
♥ 4 dl hvetemel

Marengs:
♥ 3 eggehviter
♥ 1,5 dl sukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt, romtemperert smør sammen med sukkeret til en luftig smørkrem. 

Pisk inn eggene, ett om gangen, og deretter eggeplommene (eggehvitene skal brukes til marengsen). 

Tilsett fint revet sitronskall og presset sitronsaft. 

Sikt bakepulver sammen med hvetemelet og bland dette inn til du får en jevn og klumpfri deig.

Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).

Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett sukkeret og pisk videre til du får en tykk marengs.

Bre marengsen over deigen i langpannen. 

Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i 35 - 40 minutter (se tips).

La kaken avkjøles helt i langpannen før den løftes ut og skjæres i firkanter. 

Tips

♥ Bruk gjerne økologiske sitroner siden du her skal tilsette revet sitronskall. Hvis du ikke har det, bør du i hvert fall vaske sitronene godt i lunkent vann og tørke dem før du river skallet. Husk at skallet skal være helt fint revet og at du bare skal bruke det ytterste gule skallet fordi det hvite under skallet kan gi bitter smak på kaken. 

♥ 1 dl presset sitronsaft tilsvarer presset saft fra 2 - 3 sitroner, avhengig av hvor store og saftige de er. Det går greit å bruke saften av kun 2 sitroner selv om det skulle gi litt mindre enn 1 dl sitronsaft. 

♥ Tilpass steketiden til hvilken konsistens du ønsker på kaken. Steker du den nærmere 30 - 35 minutter, vil kaken bli litt bløt i midten (slik du ser på bildene her). Ønsker du kaken gjennomstekt tvers igjennom, bør du steke kaken nærmere 40 minutter.

♥ Kaken stekes nederst i ovnen for at marengsen skal holde seg lys på overflaten. Du kan dekke over kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden dersom du synes at marengsen likevel begynner å bli for mørk på toppen. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Hvordan oppbevare sitronkake med marengs, når jeg nå har gjort den ferdig dagen før selskapet?
Vil ikke ødelegge den sprø marengs-konsistensen.

Hilsen Eva

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift