Sitrusvafler

Dette er herlige Sitrusvafler med revet skall av appelsin og sitron i vaffelrøren.

Vaflene smaker kjempegodt med melisdryss og kanskje litt pisket krem. Server gjerne en skål med hermetiske mandariner ved siden av.

Perfekt til påske!

Sitrusvafler
Ingredienser

250 g smør
4 egg
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
7 dl melk
10 dl hvetemel
revet skall av 2 appelsiner
revet skall av 2 sitroner

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg, sukker og vaniljesukker lett sammen med en ballongvisp. Rør inn smeltet smør og melk. Ha deretter i hvetemelet og rør vaffelrøren glatt. Tilsett revet skall av appelsin og sitron (se tips).

Stek gylne vafler i smurt vaffeljern på middels varme.

Serveres nystekte!

Tips

Vær nøye på å få med mest mulig av skallet fra appelsinene og sitronene, men bare ta den fargede delen av skallet. Det innerste, hvite laget i skallet gir bitter smak på vaflene.

Se også oppskrift på Appelsinvafler og Sitronvafler.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift