Sjokolade- og klementinkjeks

Sjokolade- og klementinkjeks

08.01.2019


Julen er over, men ikke tiden for småkaker! 

Dette er kjempegode småkaker som gjør hverdagen bedre!  Smile

 


Oppskriften gir ca. 50 stk.

 

Ingredienser:

♥ 250 g hvetemel 
♥ 75 g melis
♥ 175 g smør
♥ revet skall fra 1 klementin
♥ 2 ss presset klementinsaft
♥ 50 g kokesjokolade (se tips)
♥ 50 g lys kokesjokolade (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Ha mel i en food processor sammen med melis og romtemperert smør.

Kjør blandingen sammen så smøret fordeler seg fint i det tørre. (Har du ikke food processor, kan du bare smuldre det myke smøret i det tørre med fingrene.) Tilsett revet klementinskall og presset saft fra klementin. Kjør videre så deigen samler seg. 

Hakk sjokoladen og kna inn i deigen.

Form deigen til 2 pølser som er ca 5 cm i diameter. Sett dem kaldt i 1 time.

Skjær pølsene i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C til de er lyst gylne, ca. 6-7 minutter.

Avkjøl på rist.

 

 


Tips:

♥ Jeg har brukt en blanding av vanlig kokesjokolade og lys kokesjokolade. Det går fint å bruke 100 g av bare en av delene, eller alternativt melkesjokolade.

♥ Det er lurt å la deigpølsene ligge i kjøleskapet en stund, for da blir det lettere å skjære dem i skiver og kakene flyter mindre utover under stekingen. 

♥ Dersom skivene går litt i stykker når du skjærer dem, kan du bare klemme kakene litt sammen igjen før du legger dem på stekeplaten. 

♥ Kakene er holdbare i tett kakeboks. Kan også fryses.

 

  Yum  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Sjokolade- og klementinkjeks

Ingredienser

♥ 250 g hvetemel
♥ 75 g melis
♥ 175 g smør
♥ revet skall fra 1 klementin
♥ 2 ss presset klementinsaft
♥ 50 g kokesjokolade (se tips)
♥ 50 g lys kokesjokolade (se tips)

Fremgangsmåte

Ha mel i en food processor sammen med melis og romtemperert smør.

Kjør blandingen sammen så smøret fordeler seg fint i det tørre. (Har du ikke food processor, kan du bare smuldre det myke smøret i det tørre med fingrene.) Tilsett revet klementinskall og presset saft fra klementin. Kjør videre så deigen samler seg. 

Hakk sjokoladen og kna inn i deigen.

Form deigen til 2 pølser som er ca 5 cm i diameter. Sett dem kaldt i 1 time.

Skjær pølsene i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C til de er lyst gylne, ca. 6-7 minutter.

Avkjøl på rist.

Tips

♥ Jeg har brukt en blanding av vanlig kokesjokolade og lys kokesjokolade. Det går fint å bruke 100 g av bare en av delene, eller alternativt melkesjokolade.

♥ Det er lurt å la deigpølsene ligge i kjøleskapet en stund, for da blir det lettere å skjære dem i skiver og kakene flyter mindre utover under stekingen. 

♥ Dersom skivene går litt i stykker når du skjærer dem, kan du bare klemme kakene litt sammen igjen før du legger dem på stekeplaten. 

♥ Kakene er holdbare i tett kakeboks. Kan også fryses.

08.01.2019
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Bruker du varmluft eller over-og undervarme når du steker disse?

Jeg bruker vanlig over- og undervarme. Gjelder alle oppskriftene her på Det søte liv med mindre jeg skriver eksplisitt at jeg bruker varmluft :-)

Var vanskelig å skjære opp ja, måtte jukse til endel med fingrene.. godt det er smaken som teller! Men det kunne kanskje stått ca hvor tjukke skivene bør være??

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter