Sjokolade- og klementinkjeks

Sjokolade- og klementinkjeks

08.01.2019


Julen er over, men ikke tiden for småkaker! 

Dette er kjempegode småkaker som gjør hverdagen bedre!  Smile

 


Oppskriften gir ca. 50 stk.

 

Ingredienser:

♥ 250 g hvetemel 
♥ 75 g melis
♥ 175 g smør
♥ revet skall fra 1 klementin
♥ 2 ss presset klementinsaft
♥ 50 g kokesjokolade (se tips)
♥ 50 g lys kokesjokolade (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Ha mel i en food processor sammen med melis og romtemperert smør.

Kjør blandingen sammen så smøret fordeler seg fint i det tørre. (Har du ikke food processor, kan du bare smuldre det myke smøret i det tørre med fingrene.) Tilsett revet klementinskall og presset saft fra klementin. Kjør videre så deigen samler seg. 

Hakk sjokoladen og kna inn i deigen.

Form deigen til 2 pølser som er ca 5 cm i diameter. Sett dem kaldt i 1 time.

Skjær pølsene i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C til de er lyst gylne, ca. 6-7 minutter.

Avkjøl på rist.

 

 


Tips:

♥ Jeg har brukt en blanding av vanlig kokesjokolade og lys kokesjokolade. Det går fint å bruke 100 g av bare en av delene, eller alternativt melkesjokolade.

♥ Det er lurt å la deigpølsene ligge i kjøleskapet en stund, for da blir det lettere å skjære dem i skiver og kakene flyter mindre utover under stekingen. 

♥ Dersom skivene går litt i stykker når du skjærer dem, kan du bare klemme kakene litt sammen igjen før du legger dem på stekeplaten. 

♥ Kakene er holdbare i tett kakeboks. Kan også fryses.

 

  Yum  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Sjokolade- og klementinkjeks

Ingredienser

♥ 250 g hvetemel
♥ 75 g melis
♥ 175 g smør
♥ revet skall fra 1 klementin
♥ 2 ss presset klementinsaft
♥ 50 g kokesjokolade (se tips)
♥ 50 g lys kokesjokolade (se tips)

Fremgangsmåte

Ha mel i en food processor sammen med melis og romtemperert smør.

Kjør blandingen sammen så smøret fordeler seg fint i det tørre. (Har du ikke food processor, kan du bare smuldre det myke smøret i det tørre med fingrene.) Tilsett revet klementinskall og presset saft fra klementin. Kjør videre så deigen samler seg. 

Hakk sjokoladen og kna inn i deigen.

Form deigen til 2 pølser som er ca 5 cm i diameter. Sett dem kaldt i 1 time.

Skjær pølsene i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C til de er lyst gylne, ca. 6-7 minutter.

Avkjøl på rist.

Tips

♥ Jeg har brukt en blanding av vanlig kokesjokolade og lys kokesjokolade. Det går fint å bruke 100 g av bare en av delene, eller alternativt melkesjokolade.

♥ Det er lurt å la deigpølsene ligge i kjøleskapet en stund, for da blir det lettere å skjære dem i skiver og kakene flyter mindre utover under stekingen. 

♥ Dersom skivene går litt i stykker når du skjærer dem, kan du bare klemme kakene litt sammen igjen før du legger dem på stekeplaten. 

♥ Kakene er holdbare i tett kakeboks. Kan også fryses.

08.01.2019
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Bruker du varmluft eller over-og undervarme når du steker disse?

Jeg bruker vanlig over- og undervarme. Gjelder alle oppskriftene her på Det søte liv med mindre jeg skriver eksplisitt at jeg bruker varmluft :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter