Brukere online: 1727
Brukere i dag: 36978
Brukere siste 7 dager: 175548
Hei,
Håper dere har hatt en toppen helg!
I god januarånd har jeg testet å lage vegansk sjokolademousse med avokado!
Det ble veldig godt, selv om det må sies at det smaker annerledes enn tradisjonell sjokolademousse. Konsistensen blir også noe mer kompakt og sjokoladekremaktig. Desserten lages uten egg. melk og raffinert sukker, og er full av gode næringsstoffer for kroppen.
Er man i det sunne hjørnet, er dette absolutt noe å anbefale når søtsuget melder seg!
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 100 g usaltede cashewnøtter
♥ 10 bløte dadler
♥ 1 dl mandelmelk (se tips)
♥ 2 store, fine avokado (se tips)
♥ 3 ss kakaopulver (se tips)
♥ 100 g kokesjokolade (se tips)
♥ 0,5 dl lønnesirup
Servering:
♥ 100 g bringebær
♥ 4 ts tørket bringebærstrøssel (se tips)
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Rens dadlene for stener. Ha cashewnøtter, dadler og mandelmelk i en food processor med hakkekniv.
Kjør blandingen sammen til en jevn masse.
Ha avokadokjøttet i food processoren.
Kjør dette sammen.
Tilsett kakaopulver og smeltet kokesjokolade (se tips).
Kjør blandingen videre en god stund til du får en glatt og klumpfri, luftig sjokoladekrem.
La food processoren gå nokså lenge, så du får en mest mulig luftig konsistens.
Fyll sjokolademoussen i dessertskåler.
Det er såklart ikke nødvendig, men det blir ekstra lekkert om du sprøyter sjokolademoussen i høye stettglass!
Pynt med noen friske bringebær, bringebærstrøssel og litt hakket sjokolade.
Tips:
♥ Det er helt avgjørende at du bruker 2 store, fine, passe modne og myke avokado! Det er ikke så godt å vite hvordan avokadoene ser ut inni når man kjøper dem, så kjøp gjerne med noen ekstra i reserve.
♥ Jeg liker mandelmelk best, men havremelk kan også benyttes.
♥ Bruk gjerne råkakao og råsjokolade hvis du får tak i (kjøpes blant annet i helsekostforretninger og hos Coop Mega). Jeg brukte her råkakaopulver, men vanlig kokesjokolade. Sjokoladen smeltes enkelt i en kopp i mikroen.
♥ Jeg har brukt dette nydelige bringebærstrøsselet fra Mill & Mortar som består av kun frysetørkede bringebær. Fås kjøpt blant annet butikker til Meny og Bunnpris.
♥ Sjokolademoussen smaker best samme dag den er laget.
Ønsker deg en kjempefin ny uke!
Tenk at vi allerede skal i gang med uke 3 i 2019...
Liker du å spise rawfood og vegansk, med masse sunne ingredienser som "booster" kroppen, bør du teste ut denne supre sjokoladedesserten!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 100 g usaltede cashewnøtter
♥ 10 bløte dadler
♥ 1 dl mandelmelk (se tips)
♥ 2 store, fine avokado (se tips)
♥ 3 ss kakaopulver (se tips)
♥ 100 g kokesjokolade (se tips)
♥ 0,5 dl lønnesirup
Servering:
♥ 100 g bringebær
♥ 4 ts tørket bringebærstrøssel (se tips)
Rens dadlene for stener. Ha cashewnøtter, dadler og mandelmelk i en food processor med hakkekniv. Kjør blandingen sammen til en jevn masse.
Ha avokadokjøttet i food processoren og kjør dette sammen.
Tilsett kakaopulver og smeltet kokesjokolade (se tips).
Kjør blandingen videre en god stund til du får en glatt og klumpfri, luftig sjokoladekrem.
Fyll sjokolademoussen i dessertskåler.
Det blir ekstra lekkert om du sprøyter sjokolademoussen!
Pynt med noen friske bringebær, bringebærstrøssel og litt hakket sjokolade.
♥ Det er helt avgjørende at du bruker 2 store, fine, passe modne og myke avokado! Det er ikke så godt å vite hvordan avokadoene ser ut inni når man kjøper dem, så kjøp gjerne med noen ekstra i reserve.
♥ Jeg liker mandelmelk best, men havremelk kan også benyttes.
♥ Bruk gjerne råkakao og råsjokolade hvis du får tak i (kjøpes blant annet i helsekostforretninger og hos Coop Mega). Jeg brukte her råkakaopulver og vanlig kokesjokoalde. Sjokoladen smeltes enkelt i en kopp i mikroen. Spar gjerne litt hakket sjokolade til å drysse som pynt oppå desserten.
♥ Jeg har brukte bringebærstrøsselet fra Mill & Mortar som består av kun frysetørkede bringebær. Fås kjøpt blant annet butikker til Meny og Bunnpris.
♥ Sjokolademoussen smaker best samme dag den er laget.
1 kommentar
du bruker jo ikke lønnesirup
du bruker jo ikke lønnesirup ????
Skriv ny kommentar