Sjokoladekake med jordbær

Sjokoladekake med jordbær

12.09.2005
Sjokoladekake med jordbær

Ingredienser

4 egg
110 g sukker
85 g hvetemel
30 g kakao
50 g smør

Fyll:
3 dl kremfløte
2 ss Nesquick sjokolademelkpulver
1 kurv friske jordbær

Pynt:
100 g lys kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smøret og rør i forsiktig. Sikt sammen mel og kakao og vend inn i eggedosisen til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 min (sjekk med kakenål om kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to kakebunner.

Pisk kremfløten stiv og smak til med sjokolademelkpulveret. Fyll kaken med halvparten av sjokoladekremen og rensede jordbær i skiver. Dekk med det andre kakelaget og pynt med resten av sjokoladekremen, jordbær og grovt hakket sjokolade.

Tips

Du kan selvsagt bruke Oboy pulver i stedet for Nesquick sjokolademelkpulver.

La kaken gjerne stå og trekke i et par timer før servering. Kaken smaker best samme dag den er fylt, når kremen er helt fersk.

12.09.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Har akkurat tatt kaken ut av ovnen, men den var da fryktelig flat. Burde det vært bakepulver i kanskje?

Hei, lagde denne nettopp. Ble veldig flat og umulig å skjære gjennom. Må lage et lag til så jeg får fyll i midten. Kan være greit å doble denne oppskriften

Denne ble ca 4 cm høy til tross for at jeg puttet 1 ts bakepulver i røra. Ble en litt flat kake, og litt vanskelig å dele i to. Kanskje greit øke ingrediensene med en halv.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter