Sjokoladekake med kjærlighet

Sjokoladekake med kjærlighet
Ingredienser

175 g sukker
2,5 dl seterrømme
20 g smør
3 egg
50 g kakao
175 g hvetemel
1 ts natron
1 ss vaniljesukker

Glasur:
100 g kokesjokolade
0,5 dl seterrømme

Pynt:
røde geléhjerter
røde kjærligheter på pinne

Fremgangsmåte

Bland rømme og sukker sammen i en bakebolle (bruk en stålvisp). Tilsett smeltet smør og eggene og pisk blandingen jevn. Sikt i de tørre ingrediensene og bland alt raskt til en jevn deig.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i 40-50 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Smelt kokesjokoladen over vannbad og rør den sammen med seterrømmen. Smør glasuren over den kalde kaken. Pynt med røde geléhjerter og røde kjærligheter på pinne.

Tips

Røde geléhjerter fås kjøpt i de fleste butikker der det selges smågodt i løsvekt. Det samme gjelder røde kjærligheter på pinne.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift