
Brukere online: 3324
Brukere i dag: 31700
Brukere siste 7 dager: 184384
Annonse: Reklame for egen bok
Hei dere!
Nå som det har blitt august, begynner jeg for alvor å glede meg til utgivelse av min nye kakebok:
Det søte liv - Kaker for enhver smak!
Bortsett fra jobbing med register og litt korrektur, er boken fiks ferdig, og sendes til trykken om et par uker. En gang i slutten av september kommer boken ut til bokhandlerne rundt omkring i landet!
Denne herlige sjokoladekaken er med i sjokoladekapittelet i boken og er en kake jeg har laget etter tips fra min flinke bokredaktør, Marianne.
Frem til jeg fikk dette tipset, har jeg alltid laget Sjokoladekake med kefir som langpannekake, men i et møte vi hadde, fortalte Marianne meg at hun av og til har laget denne kaken som rund kake og pyntet med masse bær.
Det hørtes så godt ut at jeg dro rett hjem fra møtet vårt og bakte denne kaken.
Resultatet ble en nydelig kake!
Takk Marianne, for en knallgod idé!
Ingredienser:
Sjokoladekakebunner:
♥ 250 g smør
♥ 4 egg
♥ 500 g sukker
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ts natron
♥ 450 g hvetemel
♥ 6 dl kefir
Sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 500 g melis
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ss kaffe
♥ 2 ts vaniljesukker
Pynt:
♥ 200 g bringebær
♥ 200 g jordbær
♥ 100 g blåbær
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Sjokoladekakebunner:
Smelt og avkjøl smøret.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene.
Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland i smeltet smør. Ha så det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri deig.
Fordel deigen i 2 runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 30-40 minutter.
Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen piskes mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker.
Montering:
Smør halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og resten av sjokoladekremen rundt hele kaken.
Pynt med friske bær og sikt over melis rett før servering.
Saftig deilig sjokoladekake med masse friske, søte bær
Hvem kan vel motstå en slik kake...?
Tips:
♥ Prøv å få kakebunnen noenlunde like tykke. Det får du til ved å veie deigen i formene.
♥ Det går fint å lage sjokoladekakebunnene klare dagen i forveien. Bare husk å pakke dem godt inn i plast over natten så de ikke blir tørre. Jeg pleier å la kakebunnene bli i formen og har dobbelt sett med plastposer rundt formen til dagen etter.
♥ Kaken bør serveres samme dag den pyntes slik at bærene ser helt ferske og fine ut! Melisdrysset smelter litt oppå bærene, så dryss melis over bærene rett før servering.
♥ Chocolate is health food for the soul ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sjokoladekakebunner:
♥ 250 g smør
♥ 4 egg
♥ 500 g sukker
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ts natron
♥ 450 g hvetemel
♥ 6 dl kefir
Sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 500 g melis
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ss kaffe
♥ 2 ts vaniljesukker
Pynt:
♥ 200 g bringebær
♥ 200 g jordbær
♥ 100 g blåbær
♥ melisdryss
Sjokoladekakebunner:
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland i smeltet smør. Ha så det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri deig.
Fordel deigen i 2 runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 30-40 minutter.
Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen piskes mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker.
Montering:
Smør halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og resten av sjokoladekremen rundt hele kaken.
Pynt med friske bær og sikt over melis rett før servering.
♥ Prøv å få kakebunnen noenlunde like tykke. Det får du til ved å veie deigen i formene.
♥ Det går fint å lage sjokoladekakebunnene klare dagen i forveien. Bare husk å pakke dem godt inn i plast over natten så de ikke blir tørre. Jeg pleier å la kakebunnene bli i formen og har dobbelt sett med plastposer rundt formen til dagen etter.
♥ Kaken bør serveres samme dag den pyntes slik at bærene ser helt ferske og fine ut! Melisdrysset smelter litt oppå bærene, så dryss melis over bærene rett før servering.
20 kommentarer
Hei, denne ble veldig
Hei, denne ble veldig vellykket helt til jeg satte den i ovnen. Den er halvveis i steketiden og er brent på toppen allerede. Skal det være 200 grader, midt i ovnen?
Hei igjen! Nå når jeg tok den
Hei igjen! Nå når jeg tok den ut så ser det ikke så ille ut. Kanskje ovnen min er litt varm? Den lukter veldig godt i alle fall
Får dere virkelig to former
Får dere virkelig to former på 24 cm i ovnen samtidig? Det får ikke jeg:/
Kaka ble veldig god selv om 2
Kaka ble veldig god selv om 2 først fant det avkjlte smøret i kjøleskapet dagen etterpå
er det kaffe blandet ut med
er det kaffe blandet ut med vann 2ss el kaffepulver?
Lurer på akkurat det samme..
Lurer på akkurat det samme...Skal lage kremen nå. Får bare krysse fingrene at det blir riktig..
Hva gjorde du? Og ble det bra
Hva gjorde du? Og ble det bra? :) Skal lage kremen i morgen selv, så er litt spent
Hei!
Hei!
Jeg brukte 2 ss kokt kaffe. Ble veldig bra.
Kan man fryse kaken uten bær
Kan man fryse kaken uten bær ?
Hei ! Kan jeg lage denne kaka
Hei ! Kan jeg lage denne kaka i lang panne !
kan man ikke steke hele
kan man ikke steke hele oppskriften i en form?
Hei, jeg tenkte å lage små
Hei, jeg tenkte å lage små enkeltkaker til 10/11 stykk. Er det greit å steke den i langpanne og deretter bruke en sirkel til å kutte ut og sette dem sammen som en mini kake?
Hei! Jeg skal bake denne
Hei! Jeg skal bake denne kaken på lørdag - den ser supersaftig og god ut!
Har dessverre ikke to like runde former. Tror du det går an å ta all røren i en form (25 cm) dersom man steker den lenger?
Hei. Prøvde du steke kaken i
Hei. Prøvde du steke kaken i større form alt i en form? Hvordan gikk det?har selv tenkt og steke alt i en 26 cm form. Og evt dele i 3 lag
Hei, kan jeg lage denne kaken
Hei, kan jeg lage denne kaken med å bytte ut kefir med melk?
Hei. Hvis man lager bunnene
Hei. Hvis man lager bunnene en dag før. Hvor oppbevarer jeg den? Kjøleskapet eller benken??
Kan jeg halvere alle
Kan jeg halvere alle ingrediensene for å lage en ekstra bunn?
Hvilket smør er anbefalt for
Hvilket smør er anbefalt for å få en god smak?
Kan man forminske oppskriften
Kan man forminske oppskriften litt ( til 3/4) og steke i en form og deretter dele bunnen i to? :)
Kan man redusere
Kan man redusere sukkermengden i kakebunnene, eller får man ikke så godt resultat da? Synes en halv kg sukker var veldig mye...
Skriv ny kommentar