Sjokoladekake med lys sjokoladekrem og bær

Annonse: Reklame for egen bok

Hei dere!

Nå som det har blitt august, begynner jeg for alvor å glede meg til utgivelse av min nye kakebok:
Det søte liv - Kaker for enhver smak!

Bortsett fra jobbing med register og litt korrektur, er boken fiks ferdig, og sendes til trykken om et par uker. En gang i slutten av september kommer boken ut til bokhandlerne rundt omkring i landet! Smile 

Denne herlige sjokoladekaken er med i sjokoladekapittelet i boken og er en kake jeg har laget etter tips fra min flinke bokredaktør, Marianne.

Frem til jeg fikk dette tipset, har jeg alltid laget Sjokoladekake med kefir som langpannekake, men i et møte vi hadde, fortalte Marianne meg at hun av og til har laget denne kaken som rund kake og pyntet med masse bær.

 

 

Det hørtes så godt ut at jeg dro rett hjem fra møtet vårt og bakte denne kaken.

 

 

Resultatet ble en nydelig kake! Smile chrome

 

 

Takk Marianne, for en knallgod idé!

 


  Heart   

 

Ingredienser:

Sjokoladekakebunner:
♥ 250 g smør
♥ 4 egg
♥ 500 g sukker
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ts natron
♥ 450 g hvetemel
♥ 6 dl kefir

Sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 500 g melis
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ss kaffe
♥ 2 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ 200 g bringebær
♥ 200 g jordbær
♥ 100 g blåbær
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte: 

Sjokoladekakebunner:

Smelt og avkjøl smøret.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene.

Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland i smeltet smør. Ha så det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri deig.

Fordel deigen i 2 runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 30-40 minutter.


Sjokoladekrem:

Til sjokoladekremen piskes mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker.


Montering:

Smør halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og resten av sjokoladekremen rundt hele kaken.

Pynt med friske bær og sikt over melis rett før servering.

 

 

Saftig deilig sjokoladekake med masse friske, søte bær  Yum

 

 

Hvem kan vel motstå en slik kake...?  Heart  

 


 

Tips:

♥ Prøv å få kakebunnen noenlunde like tykke. Det får du til ved å veie deigen i formene.

♥ Det går fint å lage sjokoladekakebunnene klare dagen i forveien. Bare husk å pakke dem godt inn i plast over natten så de ikke blir tørre. Jeg pleier å la kakebunnene bli i formen og har dobbelt sett med plastposer rundt formen til dagen etter. 

♥ Kaken bør serveres samme dag den pyntes slik at bærene ser helt ferske og fine ut! Melisdrysset smelter litt oppå bærene, så dryss melis over bærene rett før servering. 

 

 

♥ Chocolate is health food for the soul ♥ 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Sjokoladekake med lys sjokoladekrem og bær
Ingredienser

Sjokoladekakebunner:
♥ 250 g smør
♥ 4 egg
♥ 500 g sukker
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ts natron
♥ 450 g hvetemel
♥ 6 dl kefir

Sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 500 g melis
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ss kaffe
♥ 2 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ 200 g bringebær
♥ 200 g jordbær
♥ 100 g blåbær
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Sjokoladekakebunner:
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland i smeltet smør. Ha så det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri deig.

Fordel deigen i 2 runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 30-40 minutter.

Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen piskes mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker.

Montering:
Smør halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og resten av sjokoladekremen rundt hele kaken.
Pynt med friske bær og sikt over melis rett før servering.

Tips

♥ Prøv å få kakebunnen noenlunde like tykke. Det får du til ved å veie deigen i formene.

♥ Det går fint å lage sjokoladekakebunnene klare dagen i forveien. Bare husk å pakke dem godt inn i plast over natten så de ikke blir tørre. Jeg pleier å la kakebunnene bli i formen og har dobbelt sett med plastposer rundt formen til dagen etter. 

♥ Kaken bør serveres samme dag den pyntes slik at bærene ser helt ferske og fine ut! Melisdrysset smelter litt oppå bærene, så dryss melis over bærene rett før servering. 

33 kommentarer

Hei, denne ble veldig vellykket helt til jeg satte den i ovnen. Den er halvveis i steketiden og er brent på toppen allerede. Skal det være 200 grader, midt i ovnen?

Hei igjen! Nå når jeg tok den ut så ser det ikke så ille ut. Kanskje ovnen min er litt varm? Den lukter veldig godt i alle fall

Hei, alle ovner er forskjellige, så dette med steketemp og -tid må man alltid se an litt. Det kan hende det er bedre med 180 grader i din ovn og heller litt lengre steketid. Generelt tips dersom en kake ser ferdigstekt ut oppå, men fortsatt ikke er gjennomstekt inni, er å legge et stykke bakepapir eller aluminiumsfolie på toppen av kaken på slutten av steketiden.
Håper kaken falt i smak! :-)

Det skal være 2 ss flytende kaffe i sjokoladekremen. Bruk gjerne litt sterk kaffe for god kaffesmak på kremen. Rører du ut 2 ss kaffepulver med 2 ss kokende vann, får du en skikkelig sterk kaffeekstrakt, som også kan brukes dersom du liker sterk kaffesmak på kremen. Ellers bruker man 2 ss ferdiglaget kaffe med vanlig styrke. :-)

Som svar på av synnøve wikan (ikke bekreftet)

Anbefaler ikke det fordi kaken da vil bli ekstremt høy og enten renne ut av formen under stekingen (med mindre formen din har veldig høye kanter), eller ta ekstremt lang tid for å bli gjennomstekt.

Hei, jeg tenkte å lage små enkeltkaker til 10/11 stykk. Er det greit å steke den i langpanne og deretter bruke en sirkel til å kutte ut og sette dem sammen som en mini kake?

Hei! Jeg skal bake denne kaken på lørdag - den ser supersaftig og god ut!
Har dessverre ikke to like runde former. Tror du det går an å ta all røren i en form (25 cm) dersom man steker den lenger?

Tror det blir for mye kakerøre til å ha alt i en form, og det vil ta lang tid før kaken er gjennomstekt. Dersom man bare har 1 form, kan man steke halve deigen om gangen. Det er ikke noe problem å la halvparten av kakerøren stå på kjøkkenbenken og vente på tur :-)

Hei. Hvis man lager bunnene en dag før. Hvor oppbevarer jeg den? Kjøleskapet eller benken??

Det viktigste er å pakke dem godt inn i plast så de ikke blir tørre. Jeg lar de bli i kakeformen og har så to plastposer rundt hver form. De kan godt stå i romtemperatur til dagen etter hvis du ikke har plass i kjøleskapet.

Kan man redusere sukkermengden i kakebunnene, eller får man ikke så godt resultat da? Synes en halv kg sukker var veldig mye...

Som svar på av Wenche Gjesdal (ikke bekreftet)

Anbefaler å følge oppskriften. Sukker stabiliserer kakerøren, selv om det nok burde gå bra å redusere litt. Jeg har bare testet oppskriften slik den står her.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift