Sjokoladekake med nugattiglasur

Sjokoladekake med nugattiglasur

24.10.2005
Sjokoladekake med nugattiglasur

Ingredienser

300 g smør
500 g sukker
4 egg
7 dl kefir
500 g hvetemel
2 dl kakao
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 ts natron

Glasur:
1 stor boks Nugatti (500 g)

Fremgangsmåte

Rør mykt smør og sukker godt sammen. Pisk inn ett egg om gangen. Ha i en stor bakebolle og bland inn kefir. Sikt sammen det tørre og tilsett. Bland alt godt sammen til en jevn deig (jeg bruker elektrisk visp på laveste hastighet).

Hell deigen i en bakepapirkledd stor langpanne (30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 45 min. Avkjøl helt. Hvelv ut av formen og fjern bakepapiret.

Smør romtemperert Nugatti utover kaken. Bruk en smørekniv dyppet i varmt vann for å få Nugattien jevnt over kaken. Del kaken opp i firkanter.

Tips

"Nugatti" er et populært sjokolade- og hasselnøttpålegg fra Stabburet. Fås kjøpt i pakninger på 250 g og 500 g.

Kakeoppskriften er basert på oppskriften på "Konfektkake i langpanne". Se også "Nugattikake med mandler" og "Lys sjokoladekake i langpanne med Nugatti melkesjokoladeglasur".

Sjokoladekaken holder seg saftig i flere dager hvis den pakkes inn i plast. Kaken er også fin å fryse.

24.10.2005
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter