Sjokoladekake med sjokolade-kremostfrosting

19.03.2018

Annonse: Adlibris

Hei og god mandag!

Jeg er på vei til London, men vil først gi dere en bra start på ny uke med oppskriften på en knallgod sjokoladekake! 

 

 

Kaken er rik på mørk sjokolade, som gir den ekte, gode sjokoladesmaken, og så er den fylt med en ekstra deilig sjokoladekrem som inneholder kremost (en amerikansk "Chocolate Cream Cheese Frosting").

 

 

Det nydelige, rosa kakefatet du ser på bildet, er fra den nye Kjøkken- og servise-kategorien til Adlibris.

 

 

 Heart ENJOY! Heart

 

Ingredienser:

Sjokoladekake:
♥ 300 g smør
♥ 300 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 7 egg
♥ 250 g sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 175 g hvetemel

Sjokolade-kremostfrosting:
♥ 5 ss sterk kaffe
♥ 300 g smør
♥ 350 g kokesjokolade
♥ 250 g kremost (se tips)
♥ 250 g melis
♥ 30 g kakao

Pynt:
♥ sjokoladekuler eller annen sjokoladepynt


Fremgangsmåte:

Sjokoladekake:

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt, mørk sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker til tykk og lys eggedosis. Vend inn sjokoladesmøret.

Sikt mel og bakepulver og vend dette inn i deigen.

Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 50 minutter (sjekk at kaken er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). La kaken avkjøles i formen til den er helt kald (se tips).

 


Sjokolade-kremostfrosting:

Smelt smøret sammen med kaffen. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme kaffesmøret og rør blandingen jevn. Avkjøl blandingen til den er kald, men forsatt flytende (se tips).

Pisk kremost og kakao luftig. Tilsett det avkjølte sjokoladesmøret sammen med melisen og pisk videre til du får en skikkelig luftig og myk sjokoladekrem.

 

 


Montering:

Løsne kaken fra kakeformen.

 

 

 

Fjern bakepapiret på undersiden.

 

 

Del kakebunnen i to bunner.

Fordel halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene.

 

 

Fordel resten av sjokoladekremen rundt hele kaken.

 

 

Pynt kaken med sjokoladekuler eller annen sjokoladepynt. 

 

 

Deilig sjokoladekake med en spesielt deilig sjokoladekrem!

 

 


Tips:

♥ Kakebunnen bør avkjøles helt før du tar den ut av formen og deler den i to bunner. Da blir den lettere å dele og smuldrer mindre. Jeg liker å steke kakebunnen kvelden før jeg fyller kaken, og pakker den da godt inn i plast og oppbevarer den i kjøleskapet over natten. 

♥ Når du lager sjokoladekremen, er det viktig at sjokoladesmøret avkjøles helt. Dette for å unngå at ostekremen smelter. Sett den ferdigpiskede sjokoladekremen i kjøleskapet en liten stund hvis du synes at den er for bløt i konsistensen.

♥ Merk at jeg i denne sjokoladekremen har brukt vanlig kremost naturell (ikke lettvariant). For en lettere variant, se Fristende sjokoladekake med lett kremost.

♥ Sjokoladekaken kan fryses, både med og uten sjokoladekremen. 

♥ Det rosa kakefatet er som sagt fra Adlibris, hvor du finner utrolig mye fint kjøkken- og bakeutstyr.

 

 

Fatet finnes i flere farger, og du kan få kjøpt det med rabatt nå i mars - se link til påskekampanjen HER

 

 

Så da fikk du kanskje lyst på sjokoladekake...?  Smile  

 

 

Det var meningen!  Wink  

 

 

Kos deg!  Heart  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Sjokoladekake med sjokolade-kremostfrosting

Ingredienser

Sjokoladekake:
♥ 300 g smør
♥ 300 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 7 egg
♥ 250 g sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 175 g hvetemel

Sjokolade-kremostfrosting:
♥ 5 ss sterk kaffe
♥ 300 g smør
♥ 350 g kokesjokolade
♥ 250 g kremost (se tips)
♥ 250 g melis
♥ 30 g kakao

Pynt:
♥ sjokoladekuler eller annen sjokoladepynt

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt, mørk sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker til tykk og lys eggedosis. Vend inn sjokoladesmøret. Sikt mel og bakepulver og vend dette inn i deigen.

Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 50 minutter (sjekk at kaken er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). La kaken avkjøles i formen til den er helt kald (se tips).

Sjokolade-kremostfrosting:
Smelt smøret sammen med kaffen. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme kaffesmøret og rør blandingen jevn. Avkjøl blandingen til den er kald, men forsatt flytende (se tips).

Pisk kremost og kakao luftig. Tilsett det avkjølte sjokoladesmøret sammen med melisen og pisk videre til du får en skikkelig luftig og myk sjokoladekrem.

Montering:
Del kakebunnen i to bunner. Fordel halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og resten av sjokoladekremen rundt hele kaken. Pynt kaken med sjokoladekuler eller annen sjokoladepynt. 

Tips

♥ Kakebunnen bør avkjøles helt før du tar den ut av formen og deler den i to bunner. Da blir den lettere å dele og smuldrer mindre. Jeg liker å steke kakebunnen kvelden før jeg fyller kaken, og pakker den da godt inn i plast og oppbevarer den i kjøleskapet over natten. 

♥ Når du lager sjokoladekremen, er det viktig at sjokoladesmøret avkjøles helt. Dette for å unngå at ostekremen smelter. Sett den ferdigpiskede sjokoladekremen i kjøleskapet en liten stund hvis du synes at den er for bløt i konsistensen.

♥ Merk at jeg i denne sjokoladekremen har brukt vanlig kremost naturell (ikke lettvariant). For en lettere variant, se Fristende sjokoladekake med lett kremost.

♥ Sjokoladekaken kan fryses, både med og uten sjokoladekremen. 

19.03.2018
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet