Sjokoladekakefavoritten

Hei dere!

Snart er det helg, og jeg har hentet frem en av mine sjokoladekakefavoritter! 

Dette er en sånn sjokoladekake som alle liker og som alltid blir vellykket! 

Jeg er sikker på at du også kommer til å like denne kaken. Trust me! 😉

 

 

Jeg har her sprøytet sjokoladekremen på toppen av kaken som en blomst, men du kan like gjerne smøre sjokoladekremen over kaken på vanlig måte.

 

 

Sjokoladekaken blir veldig saftig og god. 

Sjokoladekremen lages med ekte kokesjokolade og litt kaffe, som gir skikkelig god smak! 

  🤩  

 

 

Ingredienser:

Sjokoladekakebunn: 
♥ 150 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 2 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 4 ss kakao
♥ 300 g hvetemel
♥ 2,5 dl melk

Sjokoladekrem:
♥ 1,5 dl melk
♥ 1 ss pulverkaffe
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 300 g smør
♥ 600 g melis

Pynt:
♥ sjokoladestrøssel

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekake:

Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til du får en luftig smørkrem.

Sikt bakepulver og kakaopulver med hvetemelet. Bland dette i deigen sammen med melken til du får en luftig og klumpfri kakerøre.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. 

Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt før kaken tas ut av ovnen).

Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.

Løsne den fra formen, dra av bakepapiret og del kaken i 3 bunner (se tips). 

 

Sjokoladekrem:

Varm opp melken i en liten kjele. Tilsett pulverkaffe og oppdelt sjokolade. Ta kjelen av platen og la sjokoladen smelte i den varme melken.

Rør blandingen jevn og avkjøl den i noen minutter i romtemperatur.

Ha mykt smør i en bolle. Tilsett melis og sjokoladen og pisk sjokoladekremen luftig.

 



Verdens beste sjokoladekrem! 

 


Fordel sjokoladekrem mellom begge kakebunnene.

 

 

 

Smør sjokoladekrem over hele kaken.

 

 

Pynt kaken ved å sprøyte ut resten av sjokoladkremen og drysse over sjokoladestrøssel.

 

 

Voilà!

 

 

Suverent herlig sjokoladekake! 

 

 


Tips:

♥ Det kan være lurt å la kaken avkjøles i kjøleskapet over natten. Husk da å pakke den godt inn i plast så den ikke blir tørr. Når kaken står kjølig noen timer, blir den fastere og lettere å dele i fine bunner.

♥ Denne kaken holder seg god i kjøleskapet i flere dager. Ha plast rundt den også når den er fylt med krem, så den holder seg fersk. Sjokoladekakefavoritten er også helt super å fryse. 

♥ Kaken smaker best romtemperert slik at sjokoladekremen er helt myk, så la kaken stå på bordet i noen timer før servering dersom du har hatt den i kjøleskapet.
 

 

 

 

Hvis du vil pynte kaken på den måten jeg har gjort her, gjør du følgende: 

Fyll først kaken med sjokoladekrem og smør et lag sjokoladekrem jevnt over hele kaken. 

 

 

Ha resten av sjokoladekremen i en sprøytepose med rund tipp.

 

 

Sprøyt dotter på toppen av kaken i en sirkel rundt ytterkanten.

 

 

Bruk baksiden av en spiseskje og press den ned på midten av hver dott og dra sjokoladekremen inn mot midten av kaken. 

 

 

Gjenta rundt hele kaken.

 

 

Sprøyt en ny sirkel med runde dotter.

 

 

Bruk igjen baksiden av spiseskjeen til å dra sjokoladekremen inn mot midten av kaken. 

 

 

Sprøyt små dotter i miden av blomsten.

 

 

Dryss sjokoladestrøssel på blomsterbladene. 

 

 

Ferdig! 

 

 

Ekstra lekker sjokoladekake med noen enkle grep! 

 

 


Oh yes!!  😍

 

 

Kos deg!  😊

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sjokoladekakefavoritten
Ingredienser

Sjokoladekakebunn:
♥ 150 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 2 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 4 ss kakaopulver
♥ 300 g hvetemel
♥ 2,5 dl melk

Sjokoladekrem:
♥ 1,5 dl melk
♥ 1 ss pulverkaffe
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 300 g smør
♥ 600 g melis

Pynt:
♥ sjokoladestrøssel

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:

Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til du får en luftig smørkrem. Sikt bakepulver og kakaopulver med hvetemelet. Bland dette i deigen sammen med melken til du får en luftig og klumpfri kakerøre.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. 

Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt før kaken tas ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.

Løsne den fra formen, dra av bakepapiret og del kaken i 3 bunner (se tips). 

Sjokoladekrem:
Varm opp melken i en liten kjele. Tilsett pulverkaffe og oppdelt sjokolade. Ta kjelen av platen og la sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl den i noen minutter i romtemperatur.

Ha mykt smør i en bolle. Tilsett melis og sjokoladen og pisk sjokoladekremen luftig.

Fordel sjokoladekrem mellom begge kakebunnene og ha resten over hele kaken. Pynt med sjokoladestrøssel.

Tips

♥ Det kan være lurt å la kaken avkjøles i kjøleskapet over natten. Husk da å pakke den godt inn i plast så den ikke blir tørr. Når kaken står kjølig noen timer, blir den fastere og lettere å dele i fine bunner.

♥ Denne kaken holder seg god i kjøleskapet i flere dager. Ha plast rundt den også når den er fylt med krem, så den holder seg fersk. Sjokoladekakefavoritten er også helt super å fryse. 

♥ Kaken smaker best romtemperert slik at sjokoladekremen er helt myk, så la kaken stå på bordet i noen timer før servering dersom du har hatt den i kjøleskapet.
 

Hvis du vil pynte kaken på den måten jeg har gjort her, gjør du følgende: 

Fyll først kaken med sjokoladekrem og smør et lag sjokoladekrem jevnt over hele kaken. 

Ha resten av sjokoladekremen i en sprøytepose med rund tipp. Sprøyt dotter på toppen av kaken i en sirkel rundt ytterkanten. Bruk baksiden av en spiseskje og press den ned på midten av hver dott og dra sjokoladekremen inn mot midten av kaken. 

Sprøyt en ny sirkel med runde dotter og bruk igjen baksiden av spiseskjeen til å dra sjokoladekremen inn mot midten av kaken. 

Sprøyt små dotter i miden av blomsten.

Dryss sjokoladestrøssel på blomsterbladene. 

Kakekategori
Allergier og preferanser

51 kommentarer

Hei, beklager dersom dette ble utydelig. I sjokoladekremen skal det være kaffepulver (altså frysetørket pulverkaffe), ikke ferdiglaget kaffe.

I oppskrifta står det pulverkaffe, noe som kan tolkes på to måter- ferdig oppløst og drikkeklar pulverkaffe, eller kun pulveret som brukes i drikkeklar pulverkaffe
Altså litt uklar opplysning, jeg lurte faktisk på det samme. Hadde kommet til å bruke drikkeklar pulverkaffe....

Som svar på av Anonym (ikke bekreftet)

Hei, det skal være frysetørket pulverkaffe i sjokoladekremen. Men det gjør ikke noe om man bruker ferdig kaffe, for det eneste som skjer da er at kaffesmaken blir mildere. :)

Kan denne kaken bakes med glutenfritt mel og hvor mye glutenfritt mel må jeg bruke i oppskriften?

Ikke Semper lys melmix og samme melmengde i hvertfall. Eg prøvde og den så fin ut til jeg skulle dele og pynte. Da gikk den fullstendig i oppløsning

600g melis i kremen?
Brukte dobbelt oppskrift og 500g sukker, den var alt for søt, synes jeg

Hei, det er en smakssak hvor mye sjokoladekrem man ønsker. Her er det rikelig slik at det er nok krem til å fylle og dekke kaken og i tillegg til å sprøyte på pynten. Det går fint å halvere mengden sjokoladekrem dersom man foretrekker det.

Kaken er beregnet til rund form som er 24 cm i diameter. Du kan bruke liten langpanne (ca 20 x 30 cm), men da blir kaken lavere og trenger kortere steketid. Dette kan du tilpasse ved å sjekke kaken underveis i stekingen med kakenål.

Bakte den for noen måneder siden og alle likte den. Nå har jeg blitt spurt om å bake den samme til barnedåp til barnebarn :-) Har brukt mange av dine oppskrifter og er veldig fornøyd.

Denne skal deles i 3 deler?
Jeg fikk én bunn ut av denne oppskriften så her var det bare å lage en til....Lurer fælt på hva jeg gjorde galt...

Hei, høres ut som at kakebunnen din ikke har hevet skikkelig. Mulig årsak kan være at du har rørt for masse i deigen etter at hvetemelet er tilsatt slik at kaken har blitt kompakt. Eller at du har tatt kaken ut av ovnen før den var skikkelig stekt.

Har du prøvd å bake denne med en melkefri variant? Jeg har lyst til å bake den, men har melkeallergi. Vil mandelmelk, havremelk etc egne seg?

Bakte denne i går og alt ble veldig fin på utsiden. Men glasuret ble allfor søtt og alle de som spiste den syntes det samme. Veldig mektig så ville kanskje halvert sukker/melis nest gang.
Bunnen ble ikke super tykk, men med masse gode råd på nettet, gikk det fint å dele i 3.

Hei, ja det er bare å redusere mengden melis i sjokoladekremen dersom man liker det bedre.

For å få delt kaken i bunner, lønner det seg at kakebunnen er skikkelig kald, eventuelt at den ligger en stund i fryseren (men selvfølgelig ikke så lenge at den fryser). Kaken blir da stiv og mye lettere å dele i bunner.

Hei, ja det går fint. Oppbevar den da gjerne i plastbolle med lokk (eller dekk til bakebollen med plastfolie) slik at kremen ikke tørker ut.

Jeg har lyst til å lage denne kaken på nyttår men jeg tror ikke jeg kommer til å få en så tykk bunn som kan deles i 3. kan jeg da bare doble oppskriften på kaken og lage to kaker som jeg deler i 2? (for å få 4 deler)

Hei Miriam, det kan du, men vær forberedt på at det da kommer til å bli en temmelig stor kake!! Et triks for å dele kakebunnen i 3 bunner er å la den stå kaldt så lenge at den stivner (eventuelt en stund i fryseren), så blir den mye lettere å dele. :-)

Det må være feil str på kakeringen her, umulig å få delt denne i tre deler. Den ble ganske flat.
Men fikk delt en i to, og det ble en god kake. Kuttet en del på melisen i glasuren (tror jeg brukte 2|3 deler og den ble mer enn søt nok)

Skulle ønske jeg leste kommentarfeltet før jeg lagde kaken. 600 g melis ble aaaaltfor søtt. Burde jo ringt en bjelle før men man stoler jo på oppskriften ville halvert det neste gang.

Skal fryse kaken og pynte den senere til konfirmasjon. Bør jeg dele den før eller etter at jeg fryser den? Har prøvebakt den en gang og den ble god, men tørr. Sto nok litt for lenge i ovnen så må gjøre ett nytt forsøk :)

Kjempegod og saftig sjokoladekake. Har prøvebakt den nå for jeg skal ha med sjokoladekake i konfirmasjon neste helg. Jeg hadde røra i 23 cm-form og det gikk kjempefint å dele den i tre. Den ferdigstekte bunnen ble veldig jevn og fin.
Til kremen brukte jeg «bare» 500 gr melis (1 pk), og den ble ikke for søt.
Nå er kaka prøvesmakt og den fikk mer enn godkjent av ungdommene i huset.

Nettopp tatt den ut av ovnen, men er veldig spent på resultatet. Der står ca 45 minutt steketid, men måtte opp i minst 50 minutt for at den skulle bli stekt i midten. Får ikke håpe kaka er blitt for mye stekt ellers..

Ved frysing ferdig pyntet slik som på bildet, hvordan pakke den inn?

Hei jeg lurte på om kaken skal stekes på over og under varme eller varmluft?. Har lagt merke til at det ofte ikke blir nevnt

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift